Airbus Helicopters: Vrem să producem elicopterul IAR-H215M pentru Forţele Armate Române

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Airbus Helicopters Romania a primit ieri, la Ghimbav, vizita Excelenței Sale Doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Republicii Franceze în România. Este prima inițiativă de acest gen a Doamnei Laurence Auer de la începerea misiunii diplomatice în România. Excelența Sa a fost însoțită de atașatul militar, Col. Daniel Parpaillon, și de șeful Reprezentanței Economice, Dl. Pierre Lignot.

,,Mă bucur că am avut oportunitatea să vizitez fabrica Airbus Helicopters Romania și să văd activitatea voastră remarcabilă. Aveți toată gama de competențe pentru lucrări de menținere, reparații și modernizare a elicopterelor de pe piața locală, regională și internațională. Este impresionant ce s-a realizat aici prin parteneriatul dintre Airbus și IAR. Airbus Helicopters Romania este singura companie din țară care poate produce elicoptere și una dintre cele 166 de firme franceze active în regiunea Brașovului. Centrul industrial de aici are un impact economic asupra regiunii, contribuind în ultimii șase ani cu peste 110 milioane de euro la creșterea economică și dezvoltarea regională. În plus, Airbus Helicopters Romania a investit în educarea tinerei generații în domeniul ingineriei aeronautice și aș menționa în primul rând parteneriatul cu Colegiul Tehnic Transilvania din Brașov.”, a spus E.S. Dna Laurence Auer, potrivit unui comunicat de presă al companiei Airbus Helicopters Romania, trimis către DefenceRomania.

De asemenea, E.S. Dna. Laurence Auer a vizitat Airbus Helicopters Industries, dar și Premium Aerotec, subsidiară a Airbus, exprimându-și sprijinul pentru inițiativele grupului european de extindere a prezenței industriale locale.

,,Această vizită  ne onorează, cu atât mai mult cu cât este prima astfel de acțiune a Doamnei ambasador de la începerea mandatului în România. I-am prezentat delegației franceze, în detaliu, activitatea noastră curentă și planurile de viitor, pentru că, așa cum știți, ne dorim să conturăm o nouă dimensiune pentru excelenta cooperare pe care o avem cu România de mai bine de 50 de ani. Dorința noastră este să producem la Ghimbav, împreună cu partenerul IAR, elicopterul IAR-H215M pentru Forțele Armate Române și pentru alți clienți din toată lumea. Acest proiect este despre dezvoltare și viziune, despre noi locuri de muncă  de înaltă calificare, despre revenirea României în clubul select al statelor producătoare de elicoptere. Nu în ultimul rând, această nouă dimensiune presupune cooperare europeană și mă bucur că România este printre statele semnatare ale Inițiativei PESCO, care își propune să definească strategia de apărare a Uniunii Europene, a spus Georges Durdilly, reprezentantul Airbus în România.

Airbus este prezent la Ghimbav cu Airbus Helicopters Romania, un joint-venture Airbus Helicopters (51%) – IAR (49%) care oferă servicii de mentenanță, reparații și modernizare a elicopterelor pentru clienți la nivel global. Tot la Ghimbav este și fabrica Premium Aerotec care produce componente pentru aeronave. În 2016 a fost înființată o nouă companie, Airbus Helicopters Industries, pentru asamblarea elicopterului mediu-greu IAR-H215M.

România este într-un proces de modernizare a Forțelor Armate. Sunt necesare capabilități noi în toate zonele de apărare – terestră, aeriană, navală – pentru a face față provocărilor actuale. Soldații români au nevoie de cele mai bune echipamente, iar Airbus este aici pentru a-și oferi sprijinul, a mai spus Georges Durdilly.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel