Agenți chinezi, arestați în SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cinci 'agenţi' chinezi au fost arestaţi în Statele Unite pentru o operaţiune botezată 'Fox Hunt' care, sub acoperirea luptei împotriva corupţiei, viza opozanţi ai regimului comunist, au anunţat miercuri autorităţile americane, potrivit AFP şi Reuters.

În total, "opt agenţi ai Republicii Chineze au fost inculpaţi pentru această operaţiune poliţienească ilegală", a declarat John Demers, secretar adjunct al Justiţiei, într-o conferinţă de presă. Cinci au fost reţinuţi miercuri, în timp ce restul de trei s-ar afla în China.

Scopul operaţiunii era de a urmări cetăţeni chinezi din ţări străine şi de a-i "ameninţa, hărţui, supraveghea şi intimida" pentru a-i determina să se întoarcă în China pentru a fi judecaţi. transmite Agerpres.

"Acuzaţiile de astăzi sunt încă un exemplu al comportamentului ilegal extins şi în derulare al Chinei", a declarat miercuri directorul FBI, Christopher Wray.

Citește și: Ofițer NYPD acuzat de spionaj în favoarea Chinei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel