Aflat într-o vizită istorică în Irak, Papa Francisc denunță „barbariile nebunești și inumane” ale Statului Islamic

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Vizita Papei Francisc în Irak, sursă foto: Captură YouTube Vatican Media
Vizita Papei Francisc în Irak, sursă foto: Captură YouTube Vatican Media

Papa Francisc a denunţat vineri, la Bagdad, "barbariile nebuneşti" ale grupării jihadiste Stat Islamic din 2014 împotriva minorităţii yazidi, din rândul căreia mii de femei au fost reduse la sclavie sexuală, relatează Agerpres, citând AFP.

"Nu pot să nu-i amintesc pe yazidi, victime inocente ale unor barbarii nebuneşti şi inumane, persecutaţi din cauza apartenenţei lor religioase şi a căror identitate şi chiar supravieţuire au fost ameninţate", a declarat el în cadrul unui discurs către autorităţile irakiene.

Duminică, papa va participa la o rugăciune ecumenică la Ur, locul de naştere al profetului Avraam, prezentat de tradiţie drept părintele monoteismului, împreună cu demnitari yazidi, şiiţi, sunniţi şi sabeeni.

Şeful anchetatorilor ONU care investighează posibilitatea tragerii la răspundere pentru "genocid" Karim Khan a declarat vineri că vizita papei dă "un mesaj de uniune, de pace şi de coexistenţă între comunităţi în Irak".

"Vizita Sfântului Părinte la Mosul şi la Qaraqosh", oraşe "devastate de crimele ISIS, va fi un moment profund şi personal pentru creştinii din Irak", a adăugat el. Iar acest lucru va sublinia că "fiecare viaţă contează", a mai spus şeful misiunii, care a început deja examinarea zecilor de gropi comune, în special pentru morţii din comunitatea yazidi din Irak.

"Determinarea noastră comună de a promova justiţia, toleranţa şi reconcilierea este cel mai bun mod de a combate moştenirea SI", a conchis responsabilul citat, prezent la momentul discursului papal către oamenii politici şi diplomaţi la Bagdad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel