Acţionarii Electrica au ales un nou Consiliu de Administraţie

Eduard Pascu |
Data publicării:
Statie de transformare  Sursa foto: Twitter
Statie de transformare Sursa foto: Twitter

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) Electrica a ales, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Administraţie, format din şapte membri, potrivit unui comunicat al companiei.

Acţionarii Electrica au hotărât alegerea, pentru un mandat de patru ani, a următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Iulian Cristian Bosoancă, Gicu Iorga, Ion Cosmin Petrescu, Adrian Florin Lotrean, Radu Mircea Florescu, George Cristodorescu şi Dragoş Valentin Neacşu, transmite Agerpres.

Sunt consideraţi revocaţi următorii membri ai Consiliului de Administraţie: Valentin Radu, Dragoş Andrei şi Bogdan George Iliescu. Aceştia nu au fost confirmaţi ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetând pe cale de consecinţă la data prezentei AGOA.

În data de 22 aprilie 2021, Ramona Ungur şi-a prezentat demisia, cu efect imediat, din funcţia de administrator al companiei şi a renunţat la calitatea de candidat la alegerile pentru Consiliul de Administraţie.

La şedinţa AGOA au participat personal, prin reprezentant sau prin vot prin corespondenţă, acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 30 martie 2021, stabilită ca dată de referinţă, cvorumul fiind de 89,63% din totalul drepturilor de vot şi de 87,85% din capitalul social al Societăţii.

La propunerea Consiliului de Administraţie al Electrica, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat, tot în data de 28 aprilie 2021, repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2020, valoarea totală a dividendelor brute, 247.873.693 lei, precum şi valoarea dividendului brut pe acţiune, 0,73 lei. Data aprobată pentru plata dividendelor este 25 iunie 2021.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat, de asemenea, situaţiile financiare anuale la nivel individual şi consolidat ale Electrica, pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2020, întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară adoptate de către Uniunea Europeană, pe baza Raportului Administratorilor pentru anul 2020 şi a Raportului Auditorului Independent asupra Situaţiilor Financiare Anuale Consolidate.

Totodată, acţionarii companiei au fost de acord cu prelungirea mandatului auditorului financiar al Electrica, Deloitte Audit SRL, pentru o perioadă de doi ani, respectiv pentru exerciţiile financiare 2021 şi 2022.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel