Acord securitate la frontiere. Trump ameninţă cu un nou 'shutdown'

Florentina Constantin / 29 iul 2018 / 19:54
Presedintele SUA, Donald Trump
Presedintele SUA, Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat pregătit să provoace o închidere parţială a activităţii guvernului federal, dacă democraţii nu votează proiectul de securitate a frontierelor, în special construirea unui zid la sud.

"Aş fi dispus să 'închid' guvernul dacă democraţii nu ne dau voturile lor pentru Securitatea Frontierelor, care include şi Zidul", a scris Trump pe Twitter.

''Trebuie să scăpăm de Loterie, de Arestare şi Eliberare etc. şi în cele din urmă să mergem spre un sistem de imigrare bazat pe MERIT! ", a continuat el, referindu-se în special la sistemul de atribuire prin loterie a statutului de rezident permanent (cartea verde). De asemenea, Trump a afirmat că doreşte să limiteze reunificarea familiilor în cazul imigranţilor ilegali.

"Avem nevoie de oameni deosebiţi care să vină în ţara noastră!", a concluzionat el în mesajul postat pe Twitter.

Trump a promulgat la 23 martie legea finanţării statului federal, evitând astfel ceea ce ar fi fost un al treilea ''shutdown'' de la începutul anului.

Dar acest compromis găsit de Congresul american între republicani şi democraţi, care nu l-a mulţumit suficient pe Trump încât acesta a ameninţat in extremis că nu-l va semna, este valabil doar până la 30 septembrie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy