Acord de colaborare între PT Pindad și Grupul Paramount pentru dezvoltarea echipamentelor militare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania PT Pindad din Indonezia a semnat un acord cu compania sud-africană de apărare Paramount Group pentru dezvoltarea în comun a platformelor militare, transmite Jane.

Acordul a fost semnat cu ocazia expoziției de apărare și securitate (D&S) 2019 de la Bangkok care s-a încheiat ieri.

PT Pindad a declarat că memorandumul de înțelegere cuprinde perspectiva programelor comune de producție între cele două companii. Compania indoneziană a adăugat că acordul ar putea susține cooperarea pentru dezvoltarea tancului mediu Harimau, pe care PT Pindad îl dezvoltă cu FNSS Savunma Sistemleri din Turcia.

O altă platformă identificată de PT Pindad pentru o posibilă colaborare a fost vasul X18 (transportor de vehicule amfibie) pe care compania a dezvoltat-o în colaborare cu constructorul naval indonezian PT Lundin.

Acordul dintre PT Pindad și Grupul Paramount va permite vânzările către Africa de Sud sau piețe suplimentare.

Pentru dezvoltarea tancului mediu Harimau, PT Pindad a trimis, cu ocazia D&S 2019, o scrisoare de intenție către compania belgiană John Cockerill Defense, pentru a facilita furnizarea a 18 turele Cockerill 3105. Specialiștii presupun că această cerere este legată de producerea loturilor inițiale de tancuri medii Harimau pentru armata indoneziană.

În cadrul aceleași expoziții PT Pindad a mai semnat un acord de „parteneriat strategic” cu Ministerul Apărării din Malaezia care susține „vânzările la export de produse de apărare și securitate” în Malaezia.

Vezi și: Ultima versiune a vehiculului Stryker - VIDEO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel