Aceeași criză, o altă țară

H.D. Hartman |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Dacă cineva şi-ar fi imaginat numai acum câteva luni că 500 de migranţi vor închide punctul de trecere cel mai folosit de la granița dintre Mexic şi SUA  ar fi fost, fără discuție, declarat visător. Iată, însă, că  acest lucru s-a întâmplat. 

Președintele Trump a ordonat închiderea traversării graniței pe jos pentru că a fost informat de o problemă gravă pe care soldații săi, trimişi acum două săptămâni să securizeze granița, o aveau. Şi anume: conform constituției americane soldații armatei americane nu au voie să îndeplinească funcţia de poliție, singura forță care are voie să te oprească pe trotuar.

Complexitatea asigurării drepturilor omului precum şi imensul aparat de organizații existent pentru protejarea acestor drepturi, au atras atenţia ca micul grup de imigranți mexicani care ajunseseră ieri la granița cu SUA puteau foarte simplu să o treacă pe jos, poliția şi grănicerii americani fiind în imposibilitatea practică de a îi opri.

În același timp, armata trimisă de Trump fusese avertizată că nu are voie să oprească pe nimeni, niciunde, actul în sine fiind o încălcare a constituţiei şi statutelor militare şi pasibil de puşcărie. Trump a fost blocat astfel în efortul său de a opri o campanie condusă, ostentativ împotriva lui, de migraţia ilegală, având de apărat o graniță deja permeabila şi poroasa până la a nu exista în realitate.

Ceea ce se întâmplă în aceste zile la granița cu Mexicul este, de fapt, un mesaj. Acum câteva săptămâni administrația Trump anunțase denunțarea Pactului ONU pentru o migrație controlată. Ieșirea SUA din acest tratat ONU, negociat în secret de către administraţia Obama şi aproape semnat dacă Hillary Clinton nu pierdea alegerile de acum doi ani, pune o serioasă problemă de sustenabilitate şi legalitate.

Pe scurt, ca principal sponsor financiar al programelor ONU, ieșirea SUA din tratat înseamnă şi pierderea finanțării programului la scară globală. În plus, a creat o problemă stângii neo-marxiste globale şi finanţatorilor ei. Prin blocarea pactului ONU de către Trump, stânga globală neo-marxistă a pierdut un imens izvor de voturi. Mutarea de populații  masive dintr-o țară în alta, înseamnă de fapt mutarea de voturi. Să nu uităm că una din prevederile obligatorii ale acestui pact este acordarea dreptului la asigurări medicale gratuite, dreptului la muncă şi dreptul de vot noilor veniţi, chiar dacă nu îndeplinesc condiţiile legislației naționale sau regulilor locului unde emigrează. Practic se propune o schimbare a jocului democratic.

Votul național sau local poate fie anihilat de către o masivă migrație (ordonată) care va vota împotriva oricărei politici sau poziții care nu convine noilor veniți. Aici este secretul acestei lupte acerbe lupte pentru acest Pact ONU. În numele noului pact, care devine obligatoriu pentru orice membru ONU semnatar şi conform jurisprudenţei internaţional devin lege națională cu aplicabilitate imediată, dacă noii veniți pot vota, fără a mai fi obligați să aștepte până își iau cetățenia statului gazdă, din acel moment democraţia națională dispare. Practic se transformă într-o democrație internaţionalista fără a mai respecta interesele populației native.

Imaginaţi-vă un asemenea fenomen care are loc într-un oraș. O masă de noi veniți care votează pentru un primar care altfel nu ar avea şansa să fie ales de populația indigenă cu drept legitim de vot. Pe loc, balanța politică, socială şi economică a orașului respectiv s-ar schimba, anulând orice formă de democrație așa cum o cunoaștem astăzi. Practic populații străine de cultură, tradiția, limba sau religia unui loc, pot decide schimbarea numelui acelui loc, religiei acelui loc, economiei acelui loc, incluzând regulilor acelui loc. Trump a înțeles acest pericol major pe care îl reprezintă acceptarea unei "migrații controlate" de către alte autorități internaţionale de cât cele naționale şi a acționat în consecință.

Astfel răspunsul la politica lui Trump o reprezintă construcția şi menținerea unei presiuni migraţioniste asupra țării sale. Dar nu pentru a o invada, așa cum a fost scopul crizei europene din 2015, ci pentru a crea imaginea unui președinte american cu tendințe dictatoriale, pro-fasciste, rasiste şi antidemocratice. Această presiune ajută enorm forțelor de stânga, neo-marxiste din SUA, care, ca un făcut, de câteva luni bune, au promovat un mesaj electoral virulent împotriva agenției americane de imigrație ICE.

Această campanie violentă a fost începută cu imaginile copiilor de imigranți ilegali separați de părinții lor arestați (politică aprobată de un președinte democrat, de stânga, anume Obama), în spațiul virtual al netului având un caracter de execuție publică şi devastatoare prin prezența vedetelor din media de entertainment americană. Mesajul radical al stângii neo-marxiste a cerut nici mai mult nici mai puțin desființarea acestei agenții. Pentru a justifica această opțiune şi pentru a demobiliza orice formă de opunere rațională la nivel național, ofițerii ICE au fost comparați, până la asimilare, cu agenții sinistrei Gestapo care urmăreau să aresteze pe evreii care fugeau de crima hitleristă. Dublul atac imagologic, apelarea la miturile fondatoare ale marxismului, anihilarea naționalismului şi patriotismul prin acuzaţii de rasism, homofobie şi fascism, asimilarea luptei americane împotriva fascismului cu lupta pentru migraţia neîngrădită a populațiilor, au plasat criza actuală într-un registru lingvistic aproape imposibil de depășit.

Observăm că același fenomen şi același dicționar este folosit şi în Europa, unde Macron şi Merkel acuză demonii naționalismului ca fiind una din cauzele celui de-al doilea război mondial, promovând dispariția națiunii, teritoriul său de retenţie şi catalogându-le ca fiind pericole. Scopul decelat este acela al impunerii unui conglomerat post modern, mulţi rasial, mulţi religios şi mulţi cultural, prin asimilare forțată a spațiului gazdă.

În accepțiunea promotorilor acestui concept extrem geopolitic şi geoeconomic, spațiul gazdă este vidat de atributele sale constitutive (constituție, legi, tradiții, cutume, aspecte identitare, etc) devenind astfel liber spre fi ocupat imediat prin fluidizarea rapidă a mișcării populațiilor. Orice locuitor al teritoriul gazdă care se opune acestui nou model este considerat pericol şi dușman, ca atare fiind îndepărtat fără nici o problemă.

Mai trebuie subliniat că asamblarea acestui aparat masiv lingvistic şi politic (economic) necesită resurse enorme umane şi materiale. Este clar că, fără o prezență coordonată şi extrem de bine pregătită profesional, această campanie care încurajează,  peste tot în lume, mutări masive de populații şi schimbarea radicală a structurilor statale, nu ar fi putut exista.

Președintele Trump se află, deci, la începutul unei crize severe, care poate zdruncina, până la distrugere, administrația sa. Marea problemă a acestuia nu rezidă în lipsa de imaginație în găsirea soluțiilor, ci în identificarea corectă a problemei şi aplicarea unui tratament eficient. Soluția imaginată de Donald Trump, de folosire a armatei regulare americane pentru apărarea granițelor țării a eșuat. Formula consacrată a patriotismului nu a mai funcționat la nivel juridic şi social. SUA au nevoie de o reală coeziune ideologică şi politică pentru a își susține, în continuare, miturile fondatoare, unificatoare şi puterea de atracţie a mesajului său mondial. Această coeziune, însă, America a pierdut-o de cel puţin o generație.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel