''Academia de tancuri Abrams'' din Polonia şi-a început activitatea (Foto/Video) | Forţele Terestre Poloneze vor primi 366 de tancuri Abrams

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancuri americane Abrams în Polonia. Foto: Ministerul Apărării din Polonia
Tancuri americane Abrams în Polonia. Foto: Ministerul Apărării din Polonia

Demersurile armatei poloneze de a consolida capacității de apărare au trecut la următoarea etapă, odată cu deschiderea oficială a ''Academiei de tancuri Abrams'', la 10 august. Această nouă unitate militară are sediul în poligonul Centrului de instruire al Forțelor Terestre Poloneze din Poznań, iar iniţiativa înfiinţării sale vine ca urmare a strânsei cooperării între Statele Unite și Polonia.

De asemenea, bazele ''Academiei de tancuri Abrams'' au fost puse în urma negocierilor care au dus la încheierea unui acord de achiziție pentru 250 de tancuri Abrams M1A2 SEPv3. Polonia afirmă că aceste tancuri îi vor spori securitatea și îi vor crește capacitatea de lupta în cadrul NATO.

În cadrul așa-numitei ''Abrams Academy'', până la sfârșitul anului 2022, vor urma cursurile aproximativ 150 de militari polonezi, inclusiv personalul tehnic, instructorii și operatori (echipajele tancurilor).

,,Tancurile Abrams sunt cele mai moderne din lume. Soldații noștri se antrenează deja pe aceste tancuri (...) Primele tancuri Abrams vor fi livrate Armatei Polone anul viitor, iar următoarele vor fi livrate succesiv. In total, Polonia va avea 366 de tancuri Abrams'', a spus ministrul polonez al Apararii, Mariusz Błaszczak, precizând că primul batalion de tancuri Abrams va avea sediul în oraşul Ciechanów şi va fi subordonat Diviziei 18 Mecanizată.

La 17 februarie 2022, Departamentul de Stat al SUA a decis în final să aprobe vânzarea către guvernul Poloniei a 250 de tancuri M1A2 SEP V3 și a echipamentelor aferente, la un cost estimat de 6,0 miliarde de dolari.

La 5 aprilie 2022, Polonia a semnat un contract pentru achiziționarea a 250 de tancuri M1A2 Abrams SEP V3, denumite și M1A2C. Primele tancuri ar urma să fie produse până la sfârșitul anului 2024, iar prima livrare va începe în 2025.

În același timp, pe 15 iulie 2022, Polonia a anunțat achiziționarea a 116 tancuri de M1 Abrams second-hand din Statele Unite pentru a-și întări forțele armate. Această decizie a venit ca urmare a invaziei Ucrainei de către Forțele Armate Ruse, dar şi pentru a umple golurile create de transferul celor peste 200 de tancuri T-72 din Polonia în Ucraina va avea loc încă de anul viitor.

Pe 19 iulie 2022, primele 28 de tancuri M1A2 Abrams pentru armata poloneză au sosit în Polonia. Acestea sunt cele pe care militarii polonezi se antrenează acum la Centrul Militar de Instruire de la Biedrusko al Forțelor Terestre Poloneze . 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel