Acțiuni care întărâtă China. Taiwanul a testat mai multe rachete

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe fondul tensiunilor cu China, Taiwanul a lansat rachete neidentificate în zona de sud-est, conform presei locale.

Testul a marcat începutul unui program de patru zile, care face parte din eforturile Taiwanului de a-și spori apărarea împotriva Chinei, potrivit cotidianului South China Morning Post.

Ministerul Apărării din Taiwan, precum și dezvoltatorul rachetelor, Institutul Național de Știință și Tehnologie Chung-Shan, au refuzat să divulge orice detalii despre rachete. Presa locală a afirmat că rachetele lansate sunt de tipul sol-aer Tien Kung-3 (Sky Bow-3) cu raza de 200 de kilometri. Acestea sunt destinate să intercepteze rachetele ghidate trase din China, transmite agenția Anadolu.

Marți, mai multe avioane de vânătoare chineze Sukhoi Su-30 au zburat în sud-vestul Taiwanului, după ce un avion american C-40A a efectuat un zbor pe coasta de sud-vest.

În timp ce Beijingul consideră Taiwan o provincie chineză, Taipei și-a menținut independența din 1949 și are relații diplomatice cu 15 țări. China refuză relațiile diplomatice cu orice țară care recunoaște Taiwanul.

În contextul în care China își intensifică activitățile militare în Oceanul Pacific, SUA au anunțat trimiterea portavioanelor USS Reagan și USS Nimitz în zonă.

Trimiterea portavioanelor USS Ronald Reagan şi USS Nimitz, însoţite de grupurile navale aferente suplimentează prezenţa navală americană într-o regiune marcată de tensiuni cu Beijingul din cauza disputelor teritoriale.

Citește și: General chinez: China va ataca Taiwanul dacă nu există altă cale de a împiedica independenţa insulei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel