Portavioanele USS Nimitz și USS Reagan vor ajunge în Pacific, în contextul activității militare a Chinei

Darius Muresan |
Data publicării:
USS Ronald Reagan (CVN 76). Photo: U.S. Navy
USS Ronald Reagan (CVN 76). Photo: U.S. Navy

În contextul în care China își intensifică activitățile militare în Oceanul Pacific, SUA au anunțat trimiterea portavioanelor USS Reagan și USS Nimitz în zonă.

Trimiterea portavioanelor USS Ronald Reagan şi USS Nimitz, însoţite de grupurile navale aferente suplimentează prezenţa navală americană într-o regiune marcată de tensiuni cu Beijingul din cauza disputelor teritoriale.

Potrivit celor de la Wall Street Journal, citați de Mediafax, Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat marţi că avioane militare chineze au pătruns scurt timp în zona taiwaneză de identificare aeriană. Japonia a raportat că un portavion chinez şi alte nave militare au trecut prin apropierea unor insule nipone, iar tensiunile s-au amplificat şi în Marea Chinei de Sud.

Membrii echipajelor portavioanelor americane au supuşi unor noi proceduri medicale, pentru evitarea infectării cu noul coronavirus.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel