Abrams VS Abrams. Un tanc al armatei americane, serios avariat în timpul unui exerciţiu militar (Foto)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

La începutul acestei săptămâni, pe reţelele de socializare, au început să circule mai multe imagini în care se puteau observa resturi ale unor elemente şi componente care pot fi găsite pe turela tancurilor americane M1 Abrams.

Imaginile erau însoţite de un mesaj în care se menţiona că, pe 20 iunie, în timpul unui exercitiu militar, care se desfăşura într-un poligon din Statele Unite, un tanc Abrams a tras accidental într-un alt tanc Abrams.

Prima publicaţie din domeniul militar care a relatat despre acest incident a fost Defence Blog.  Analiştii publicaţiei precizau ca un tanc principal de luptă M1A2 Abrams al armatei americane a tras accidental într-un alt tanc de acelaşi tip, în tipul unui exercițiu de antrenament care se desfăşura în poligonul Fort Bliss din New Mexico.

Sursa citată mai preciza că tancul avariat a fost lovit de la o distanţă de 2.600 de metri cu un proiectil de antrenament M1002 de 120 mm, iar din fericire doar unul dintre membrii echipajului a fost rănit, acordându-i-se imediat primul ajutor medical.

În cursul zilei de ieri, oficiali militari americani din cadrul Diviziei 1 blindate au precizat pentru publicaţia Army Times că au dispus începerea unei anchete pentru a se stabili cu exactitate condiţiile şi împrejurările care au condus la producerea incidentului, iar până la finalizarea anchetei, nu vor fi făcute alte comentarii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel