25 octombrie - Ziua Armatei României | Mesajul Șefului Statului Major Al Forțelor Terestre: Dragi camarazi, fiți demni de înaintași, manifestați-vă recunoștința ce le-o datorați

DefenseRomania Team |
Data publicării:

An de an, la 25 Octombrie, Armata României, model de dăruire fără rezerve pentru asigurarea continuității noastre pe un spațiu ce ne-a fost dat de Dumnezeu într-un timp imemorial, își cinstește cu mândrie trecutul de luptă și jertfă. Factor de echilibru și stabilitate în societate, „sprijinul cel dintâi și cel din urmă al unui neam” - așa cum o definea Simion Mehedinți, Armata României este instituția fundamentală a statului, cu rol esențial în apărarea intereselor vitale ale poporului român.

Prin semnificația sa, această zi readuce în memoria noastră, a tuturor, faptele de arme ale ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă - în vremuri trecute sau prezente - pentru apărarea ființei naționale și a gliei strămoșești, pentru libertatea și siguranța noastră.

Această aniversare îmi oferă plăcuta ocazie de a transmite salutul meu călduros și aprecierea deosebită față de dăruirea și profesionalismul cu care, dumneavoastră - militarii de toate gradele și personalul civil, aflați în slujba țării, sub drapelul tricolor, în teatrele de operații sau pe teritoriul național, vă îndepliniți cu onoare sarcinile ce vă revin pentru a spori prestigiul instituției militare.

Obiectivarea acestui deziderat trebuie să rezulte din onoarea profesiei de militar prin munca susținută zi de zi, cu credință, devotament și vocație. Pentru mulți dintre dumneavoastră armata înseamnă mai mult decât locul de muncă, ea identificându-se cu însăși viața, cu bucuriile și necazurile sale.

În acest context, eforturile depuse de dumneavoastră reprezintă motorul care generează și produce, treptat, reforma și modernizarea Forțelor Terestre, și care conduce la conturarea unei armate puternice, profesioniste și eficiente, de care avem nevoie cu toții. Aceste eforturi, însă, trebuie să aibă o continuitate, astfel încât atitudinea de încredere și respect pe care cetățenii o au pentru armată, să se consolideze.

Dragi camarazi, fiți demni de înaintași, manifestați-vă recunoștința ce le-o datorați, iar prin eforturile dumneavoastră continuați tradiția de buni luptători și apărători ai României și intereselor ei!La ceas aniversar doresc să vă mulțumesc pentru implicare și dedicare, apreciez efortul continuu și realizările de până acum, vă urez sănătate și împliniri în activitatea profesională!

La mulți ani!

General-maior IULIAN BERDILĂ

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel