Zi grea pentru Rusia: Sisteme Stinger și Igla ucrainene au făcut ravagii în aviația rusă (Video). Cel mai negru bilanț din ultimele 6 luni

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Foto: Ministerul Apărării de la Kiev

”Subunitățile noastre de apărare antiaeriană au distrus patru avioane (un Su-25, două Su-30 și un Su-34), 5 UAV-uri și o rachetă de croazieră ale invadatorilor”, a informat Statului Major General ucrainean, în rezumatul de la ora 18:00, pe 24 septembrie.

Un număr așa mare de aeronave pierdute de ruși, într-o singură zi, nu s-a mai înregistrat de la începutul războiului, când aveau loc și lupte aeriene între avioanele celor două părți, Rusia făcând, atunci, tot posibilul să câștige supremația aeriană.

Potrivit, ministrului ucrainean al apărării, un avion Su-30 a fost doborât în regiunea Harkov, cu o rachetă Stinger.

 

 

Regimentul 8 al Forțelor pentru Operații Speciale și Brigada 25 Desant Aerian din Forțele Armate ucrainene au confirmat lovirea unui bombardier operativ-tactic Su-34 (cu ajutorul MANPAD Igla), a unui avion de atac la sol Su-25 și unui avion de luptă multirol Su-30SM.

 

 

 

Forțele ruse au efectuat 12 atacuri ale avieției militare

 

Pe 24 septembrie până la ora 18.00, forțele rusești au efectuat 12 atacuri cu aviația, potrivit rezumatului SMG ucrainean.

De regulă, aeronavele tactice lansează rachete și bombe dirijate din afara razei de acțiune a lasatoarelor portabile MANPAD, dar în cazul celor patru avioane doborâte, fie s-au apropiat periculos de mult de linia frontului, fie subunități ucrainene de forțe speciale și desant sunt infiltrate destul de mult în adâncimea tactică a dispozitivului de luptă rusesc.

După doar o singură zi de riscuri în creștere asumate de piloții ruși, nu se poate încă spune că Rusia își schimbă strategia războiului aerian sau a trimis în linia întâi piloți cu mai puțină experiență. Este posibil, ca după pierderile masive din regiunea Harkov, rușii să încerce o contraofensivă cu care să stabilizeze linia frontului pe râul Oskil, aruncând în luptă tot ce au la dispoziție, indiferent de pierderi.

De la începutul războiului, Forțele Armate ale Ucrainei au doborât 255 de avioane, 220 de elicoptere și 240 de rachete de croazieră rusești, conform statisticii furnizate de SMG ucrainean, pe 24 septembrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel