Zgomotul și furia alegerilor din SUA

H.D. Hartmann |
Data publicării:
Donald Trump
EXCLUSIV
Donald Trump

Ne apropiem de cele mai disputate alegeri de mijloc de mandat din istoria recentă a Americii. Pe 6 noiembrie, vor avea loc alegeri pentru Camera Reprezentanților și Senat. Până în acest an acest gen de alegeri au fost neinteresante, prezența la vot fiind scăzută.

Regula istorică și tendința generală este ca partidul președintelui în funcție să piardă locuri în ambele camere legislative. O tendință confirmată și acum patru ani, care l-a făcut pe Obama și Partidul Democrat să piardă majoritatea în Camera Reprezentanților și Senat, în beneficiul republicanilor. După alegeri, aceștia au reușit să blocheze o serie întreagă de inițiative politice și diplomatice ale administrației Obama. În acest an, cu Donald Trump și republicanii aflați ferm la putere, minoritatea democrată dorește să șteargă din rușinea pierderii alegerilor prezidențiale de acum doi ani, când, spre surprinderea și șocul multora, Trump a învins-o detașat pe rivala sa democrată.

Acești doi ani de președinție Trump nu au fost liniștiți absolut de loc. Limbajul colorat, expresiile devenite celebre, umorul tăios si ironiile usturătoare ale președintelui american au făcut ca democrații să ceară nici mai mult nici mai puțin distrugerea administrației.

Astfel, pe fondul radicalismului miscărilor de tip #metoo, #resist și a masivei mișcări socialiste și comuniste care pare a cuprinde din ce în ce mai mult sectoare întregi, Partidul Democrat s-a mutat de la centrul scenei politice, unde fusese ferm ancorat de către administrația Obama, spre o stângă a stângii. Discursul pro-comunist, acceptarea mesajelor politice radical-insurecționale, propunerile care mai de care mai etatiste și o explozie a feminismului nihilist (specific unor secole anterioare) au dus la o scindare majoră a societății americane. Adunând toate resentimentele unor categorii sociale și economice profund insultate de masculinitatea și bogăția exhibate de către președintele Trump, exagerând în negativ orice gest al acestuia, cu o elită culturală și artistică nociv anti-americană (care se mândrește ca atare), democrații au reușit să provoace instaurarea unei dictaturi ideologice, simptomatice anilor lui Stalin sau revoluției culturale din China lui Mao. În interiorul acestei dictaturi ideologice reacționare, cu substanță de rebeliune marxistă, unde a fi progresist înseamnă a distruge absolut totul, incluzând statuile fondatorilor Statelor Unite sau ai eroilor războiului de secesiune (scene întâlnite doar pe timpul marilor purgatorii culturale fasciste sau comuniste din alte timpuri), democrații au reușit să provoace nervozitate maximă. Amenințările permanente cu destituirea lui Trump, procesele publice staliniste care au loc zilnic pe posturile de televiziune de stânga provoacă o contra-reacție masivă.

Aceste tensiuni se manifestă, în special, în zona clasei muncitoare americane. Această clasă socială care a scăpat ca prin minune de influența ucigașă a dictatului ideologic marxist, antisemit, anticapitalist și urii rasiale a devenit principalul bazin de vot al republicanilor. Așa cum istoric, cei mai mari proprietari de sclavi au fost fondatorii Partidului Democrat (astăzi urmașii lor devenind ipocriți apărători ai minorității negre din SUA), așa și republicanii, partidul marilor averi și a clasei mijlocii superioare s-a trezit că președintele Trump i-a adus ca zestre electorală marea masă de muncitori și mici fermieri americani distruși de către globalismul elitist promovat de către democrați. Relocalizarea producției, închiderea fabricile și uzinelor americane (altădată mândria economică a acestei națiuni), promovarea unor politici agresive ecologiste cu efecte dezastroase pentru fermieri și invazia produselor inferioare calitativ, ieftine datorită subvențiilor mascate și venite din alte continente, au dus la decimarea principiilor fondatoare ale SUA si a claselor sociale care le-au aplicat în ultimile trei secole. Printr-o confuzie de idei, democrații au devenit luptătorii de gherilă comunistă din SUA, promovând tot ceea ce nu este american, iar republicanii au devenit apărătorii clasei muncitoare. Inversare de roluri sau doar rectificare naturală a istorie, astăzi SUA cunoaște un sistem bipolar politic nemaiîntâlnit în lume.

Ca rezultat al radicalizarii democrate, SUA a cunoscut replica acidă a lui Trump. Astăzi datorită campaniilor conduse de celebrii activiști sociali, inculți, în majoritatea lor si marginali ai societății, au avut loc acte efective de cenzură a adevărului istoric sau cultural în universitățile, devenite centre de război civil si unde nu se mai predau Shakeaspere sau poezia clasică pentru că promovează oprimare albă si "masculinitatea toxică". Astăzi America pare pierdută între lipsa totală de cunoștințe și educație a marii majorități a generației tinere (cea care cerșește totul, fără să facă cel mai mic efort, declarând orice fantasmă ca fiind drept al omului deci care trebuie plătită și garantată de stat), și generația parintilor acesteia, îngrijorată că drepturile, valorile și credințele ei nu mai sunt recunoscute.

Președintele Trump exploatează acest clivaj cultural, introducând pentru prima oară, în dialogul politic intern subiecte incendiare, cu impact socio-moral enorm, cum ar fi subiectul imigrației ilegale, atât de bine cunoscut de europenii expulzați economic din propriile lor țări de invazia a milioane de oameni anual. 

Astăzi, atacul permanent, incluzând cel fizic, asupra tuturor purtătorilor de mesaj republican sau celor care nu acceptă cenzura ideologică impusă de profeții comuniști anti Trump, este justificat de o ideologie  care nu mai recunoaște nici măcar stiința și biologia, declarând că există mai multe genuri decât cele două sexe sau inventând istorie pentru a justifica arderea drapelului american, declarat, până și el, ca fiind rasist.

Iată  de ce zgomotul și furia acestor alegeri reverberează în toată lumea. Europa asteaptă nerăbdătoare ca Trump să piardă alegerile pentru a își desfășura în toată splendoarea sa neomarxismul nivelator impus de Bruxelles. America Latină doreste înfrângerea lui Trump pentru a exporta forță de munca ieftină și a reveni la subvențiile de la bugetul american tăiate de o administrație care își vede zilnic contestat naționalismul și americanismul. Asia, fără a avea o ideologie compactă, asteaptă doar prăbușirea SUA pentru a ocupa spațiul global rămas liber. Astăzi, în SUA a fi american este o rușine, a te simți bărbat sau femeie, întreg la trup și confortabil în rolurile fiziologice naturale este o crimă și a te declara alb, creștin, heterosexual este un război. Extrema violență, amenințările si lipsa totală de educație sunt reprezentative pentru acea parte a Americii care dorește să fie plătită pentru singurul motiv că s-a nascut.

Este exact ceea ce această stânga anarhică dorește și, care în România a început să se manifeste, mai ales când vine vorba de lupta politică.  În România încă nu am ajuns ca Mihail Viteazul să fie interzis cum a fost George Washington în Alabama (statuia acestuia fiind dărîmată) și nici ca Eminescu să fie din nou cenzurat, dar nu va trece mult pâna când aceste experiențe tumorale se vor revarsă într-un spatiu al negării totale a oricărei identificări și identități morale, culturale, economice și naționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel