Zelenski, umăr la umăr cu Maia Sandu: Aderarea Ucrainei la NATO, benefică și Moldovei. Rusia vizează atacarea și altor părți ale Europei

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele Volodimir Zelenski, în Republica Moldova. Foto: Captură video Teleradio Moldova
Președintele Volodimir Zelenski, în Republica Moldova. Foto: Captură video Teleradio Moldova

Președintele Volodimir Zelenski a oferit o scurtă declarație, alături de președintele Maia Sandu. Declarațiile au fost făcute în contextul summitului Comunităţii Politice Europene (CPE) care are loc în Republica Moldova.

Republica Moldova găzduieşte joi cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), la care sunt invitaţi să participe aproximativ 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni. Summitul are loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanţă de Chişinău.

La eveniment participă și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Acesta a mulțumit Republicii Moldova pentru gestionarea crizei refugiaților și a subliniat că aderarea Ucrianei la NATO și garanțiile de securitate oferite Ucrainei vor ajuta direct și Republica Moldova. Alături de Maia Sandu, Zelenski a adăugat că agresiunea rusă vizează și alte părți din Europa nu doar Ucraina.

„Am vorbit despre relațiile bilaterale (n.r. - dintre R. Moldova și Ucraina). Sunt câteva proiecte prioritare. Ceea ce e foarte important e viitorul nostru în Uniunea Europeană. Ucraina e gata să fie în NATO, așteptăm confirmarea. Cred că garanțiile de securitate sunt importante nu doar pentru Ucraina cât și pentru Moldova deoarece Rusia după agresiunea împotriva Ucrainei și-ar dori să atace și alte părți ale Europei”, a precizat Volodimir Zelenski.

La rândul ei Maia Sandu a salutat rezistența Ucrainei, stat care prin lupta sa protejează inclusiv Republica Moldova.

Președintele ucrainean a făcut referire și la discuțiile privind pacea. El a subliniat că pacea nu poate fi obținută decât prin victoria Ucrainei sau decizia Rusiei de a se retrage din teritoriile ocupate.

„Când vom câștiga războiul se va termina. Sau Rusia poate termina acest război prin plecarea din teritoriul Ucrainei”, a precizat Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel