Zelenski, pas pentru încheierea războiului. Ucraina pune o condiție Rusiei înainte de a începe dialogul

Tudor Curtifan / 20 mai 2019 / 14:22
Război Ucraina
Război Ucraina

Volodimir Zelenski a fost azi învestit în funcția de președinte al Ucrainei. Noul președinte a vorbit și despre conflictul din Donbas, anunțând că Ucraina este pregătită să dialogheze cu Rusia.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina este pregătită să dialogheze cu Rusia, dar întâi ar trebui să aibă loc eliberarea prizonierilor de război.

„Istoria este nedreaptă. Nu noi (n.r. - Ucraina) am început acest război! Nu noi l-am început, dar suntem dispuși să îl încheiem. Suntem pregătiți pentru a dialoga. Dar pentru a începe acest dialog, întâi trebuie eliberați prozonierii de război ucraineni”, a precizat președintele Zelenski, adresându-se națiunii după ceremonia de învestire care a avut lor azi în Rada Supremă, informează UNIAN.

La ceremonie Zelenski a fost însoţit de soţia sa Elena şi de părinţi. Circa 50 de delegaţii oficiale din străinătate participă la ceremonia de inaugurare a noului preşedintelui ucrainean, delegaţia SUA fiind condusă de ministrul energiei, Rick Perry.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy