Zelenski, pas pentru încheierea războiului. Ucraina pune o condiție Rusiei înainte de a începe dialogul

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Războiul din Ucraina
Războiul din Ucraina

Volodimir Zelenski a fost azi învestit în funcția de președinte al Ucrainei. Noul președinte a vorbit și despre conflictul din Donbas, anunțând că Ucraina este pregătită să dialogheze cu Rusia.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina este pregătită să dialogheze cu Rusia, dar întâi ar trebui să aibă loc eliberarea prizonierilor de război.

„Istoria este nedreaptă. Nu noi (n.r. - Ucraina) am început acest război! Nu noi l-am început, dar suntem dispuși să îl încheiem. Suntem pregătiți pentru a dialoga. Dar pentru a începe acest dialog, întâi trebuie eliberați prozonierii de război ucraineni”, a precizat președintele Zelenski, adresându-se națiunii după ceremonia de învestire care a avut lor azi în Rada Supremă, informează UNIAN.

La ceremonie Zelenski a fost însoţit de soţia sa Elena şi de părinţi. Circa 50 de delegaţii oficiale din străinătate participă la ceremonia de inaugurare a noului preşedintelui ucrainean, delegaţia SUA fiind condusă de ministrul energiei, Rick Perry.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel