Zelenski mesaj către NATO: Nu spuneți că armata ucraineană nu îndeplinește standardele Alianței

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat joi către NATO, spunând că are o singură cerere către ţările membre ale Alianței, că ,,după un astfel de război împotriva Rusiei...niciodată, dar niciodată să nu ne mai spuneți că armata noastră nu îndeplinește standardele NATO".

,,Nu spuneți că armata ucraineană nu îndeplinește standardele Alianței'', a spus Zelenski într-un mesaj video postat pe contul său de Telegram, în atenţia şefilor de stat şi de guvern din NATO, reuniţi în summit extraordinar la Bruxelles.

Volodimir Zelenski a declarat că are o singură cerință către statele membre ale Alianţei Nord Atlantice: "După un astfel de război împotriva Rusiei...Vă rog, niciodată, niciodată să nu ne mai spuneți că armata noastră nu îndeplinește standardele NATO".

Referindu-se la asistența militară din partea NATO, președintele Zelenski a transmis că „pentru a salva oamenii și orașele noastre, Ucraina are nevoie de asistență militară fără restricții. Ca fără restricții, Rusia își va folosi întregul arsenal împotriva noastră.”

,,La fel cum Rusia foloseşte, fără restricţii, întregul său arsenal împotriva noastră", a declarat preşedintele Ucrainei, precizeaza Agerpres.

Totodată, Zelenski a acuzat Rusia că foloseşte "bombe cu fosfor" în Ucraina, la o lună de la începutul invaziei ruse.

"În această dimineaţă (...), au fost folosite bombe ruseşti cu fosfor. Au fost ucişi din nou adulţi şi copii", a adăugat Volodimir Zelenski.

Tot joi, într-o intervenţie prin videoconferinţă în parlamentul Suediei, Zelenski a spus că Ucraina se luptă pentru securitatea întregii Europe şi ar trebui să fie membru deplin al Uniunii Europene, potrivit Reuters.

"Nu ne luptăm doar pentru poporul ucrainean, ci şi pentru securitatea Europei. Am arătat că merităm să devenim un membru deplin al UE", a afirmat Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel