Zelenski, despre recunoaşterea inexistenţei limbii moldoveneşti: Guvernul de la Kiev va lua o decizie într-o săptămână sau două

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, marţi, referitor la recunoaşterea inexistenţei limbii moldoveneşti, că Guvernul ucrainean va lua o decizie privind acest subiect într-o săptămână sau două.

,,Personal nu văd nicio problemă globală în asta, nu văd nicio problemă cu acest lucru. Pentru mine asta nu e o problemă. Înţeleg, unii oameni ar spune că Moldova este România, înţeleg. Pentru mine această problemă nu e presantă. Guvernul nostru se va întruni şi va lua o decizie referitor la răspunsul pentru această întrebare. Se vor întâlni într-o săptămână sau două, ţineţi minte", a afirmat Zelenski, într-o discuţie televizată cu jurnalişti români.

Zelenski a subliniat că este importantă întărirea parteneriatul între Ucraina şi România.

,,Îmi pare rău că nu pot să mă gândesc mereu la toate problemele mici în timpul războiului. Pentru o ţară în război asta nu este o problemă, îmi pare rău. Dar oamenii se vor aduna, vor lua o decizie şi sunt sigur că vor găsi decizia corectă şi sunt sigur că toată lumea va fi fericită", a precizat preşedintele ucrainean.

Zelenski a punctat că guvernele vor găsi soluţii pentru că "suntem de aceeaşi parte a baricadei".

,,Nu daţi şansa Rusiei să vă dezechilibreze, să divizeze, pentru că avem nevoie de unitate, guvernele vor găsi sincer soluţii, pentru că suntem de aceeaşi parte a baricadei", a spus preşedintele ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel