Zeci de militari ucişi în Ciad de gruparea jihadistă Boko Haram

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un atac al grupării jihadiste Boko Haram a ucis 92 de militari, a afirmat marţi preşedintele Ciadului, Idriss Déby Itno, care s-a deplasat la locul atacului, la Boma, în provincia Lac, notează AFP.

"Am pierdut 92 dintre soldaţii, subofiţerii şi ofiţerii noştri" în atacul care a avut loc care a avut loc în noaptea de duminică spre luni, "este pentru prima dată când pierdem atâţia oameni", a declarat şeful statului într-un discurs transmis la postul naţionale de televiziune. "Duşmanul a dat o lovitură grea sistemului nostru de apărare din această zonă", a recunoscut un ofiţer sub protecţia anonimatului. Atacul care i-a vizat pe militarii din peninsula Boma a durat cel puţin şapte ore iar întăririle trimise au fost şi ele luate ca ţintă, a afirmat un alt militar.

Potrivit acestuia, 24 de autovehicule ale armatei au fost distruse, printre care blindate, în timp ce material militar a fost capturat şi transportat cu cinci bărci cu motor de elemente din Boko Haram.

Gruparea jihadistă şi-a înmulţit în ultimele luni atacurile în insulele mlăştinoase din bazinul Lacului Ciad, la frontiera dintre Nigeria, Ciad, Niger şi Camerun, transmite Agerpres.

Insurecţia Boko Haram a făcut 36.000 de morţi şi circa două milioane de deplasaţi în zona de nord-est a Nigeriei de la declanşarea sa în 2009, potrivit ONU. Gruparea jihadistă şi-a extins acţiunile şi în ţările vecine, Niger, Ciad şi Camerun.

Din 2015, ţările din regiune luptă împotriva acestor jihadişti în cadrul Forţei Multinaţionale Mixte (FMM), o coaliţie regională angajată în jurul Lacului Ciad cu ajutorul comitetelor de supraveghere compuse din locuitori.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel