Zeci de atentate teroriste au fost dejucate și sute de complici au fost arestați în Rusia (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Agențiile de securitate din Rusia anunță că au stopat peste 40 de atacuri teroriste în 2020, iar 49 de militanți, inclusivi lideri au fost uciși în timpul operațiunilor anti-teroriste.

Oamenii legii și ofițerii de informații au contracarat peste 40 de atacuri teroriste din Rusia în 2020, a anunțat Comitetul Național Antiterrorism în cadrul unei întâlniri cu Centrul Federal de Criză.
Potrivit declarației directorului Serviciului Federal de Securitate (FSB), Alexander Bortnikov, care a prezidat ședința, "activitățile bine coordonate ale agențiilor de aplicare a legii au făcut posibilă prevenirea a 61 de infracțiuni legate de terorism, inclusiv 41 de atacuri teroriste”.

Până la 49 de militanți, inclusiv opt lideri, au fost uciși în timpul operațiunilor de combatere a terorismului. "Au fost reținuți 36 de lideri, 162 de militanți și 591 de complici ai teroriștilor", a adăugat Comitetul Național Antiterorism. În plus, oamenii legii au confiscat aproximativ 600 de arme de foc, 134 de dispozitive explozive artizanale, peste 100.000 de cartușe și peste 3.000 de mine, grenade și alte muniții.

„Peste 50 de ateliere clandestine de arme au fost eliminate”, a mai remarcat comitetul. În urma informațiilor obținute au fost luate măsuri suplimentare pentru a asigura siguranța unor instalații strategice de transport de energie electrică și gaze naturale, transmite TASS.

„În același timp, participanții s-au concentrat asupra amenințărilor provenite de la organizații teroriste internaționale, pentru că s-a constatat o propagandă teroristă în creștere inclusiv încercări de recrutare de pe rețelele sociale sau servicii de mesagerie”, a subliniat Comitetul Național Antiterorism.

Autoritățile au desfășurat peste 210.000 de activități preventive care au vizat în special tinerii.

Citește și: Militar rus, arestat de FSB pentru transmitere de secrete de stat Estoniei (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel