Washingtonul oferă recompensă pentru capturarea a doi hackeri ucraineni

Eduard Pascu |
Data publicării:

SUA au anunţat miercuri că oferă două milioane de dolari ca recompensă pentru orice informaţie care ar duce la arestarea a doi ucraineni acuzaţi că ar fi vândut informaţii confidenţiale după ce au piratat Comisia pentru valori mobiliare şi schimb din SUA, potrivit AFP.

Artiom Viaceslavovici Radcenko şi Oleksandr Vitalievici Ieremenko au fost inculpaţi în ianuarie 2019 în statul New Jersey pentru că ar fi sustras mai multe mii de fişiere informatice din calculatoarele Securities and Exchange Commission (SEC), între care rezultate trimestriale şi anuale ale unor întreprinderi. Potrivit Ministerului Justiţiei, ei ar fi vândut aceste informaţii înainte ca ele să devină publice.

"Criminalitatea cibernetică nu se supune şi nici nu respectă legile niciunei ţări", a afirmat într-un comunicat secretarul de stat american Mike Pompeo. Departamentul de Stat oferă o recompensă de un milion de dolari pentru fiecare dintre ei în cadrul programului său de combatere a organizaţiilor criminale transnaţionale, transmite Agerpres.

Este pentru prima oară când Secret Service, agenţia însărcinat cu protecţia preşedintelui şi a altor demnitari şi care oferă cealaltă jumătate a sumei, propune o recompensă pentru vreun cetăţean străin urmărit în SUA.

Citește și: Mike Pompeo ne avertizează să nu facem jocurile Chinei. Beijingul vrea ca europenii să se îndepărteze de Statele Unite

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel