Wagner are concurență pe front. Trupe ale companiei militare private deținute de Gazprom au fost semnalate în Ucraina  

Ionel Copcea |
Data publicării:
Compania privată de mercenari ruși Wagner Group. Foto: Portalul de propagandă pro-Kremlin RealTribune.ru
Compania privată de mercenari ruși Wagner Group. Foto: Portalul de propagandă pro-Kremlin RealTribune.ru

Portalul rusesc topcor.ru a informat, pe 08.03.2023, preluând relatări de la fața locului ale corespondentului militar Yuri Kotenok, aflat în autoproclamata Republică Populară Donețk (RPD), că în zona așa-zisei operații militare speciale au apărut deja angajații unei noi companii militare private din Rusia. Prezența acestora a fost semnalată nu numai în RPD ci și în celelalte teritorii ucrainene aflate sub control rusesc.

După cum a anunțat corespondentul militar rus, este vorba despre o companie militară privată (PMC) a holdingului de materii prime Gazpromneft.

Primele informații despre crearea acesteia au apărut pe 15 februarie în acest an. Se pare că gigantul rusesc le oferă recruților un salariu de două ori mai mare decât asigură PMC Wagner. Cu toate acestea, există posibilitatea ca subunitățile celor două PMC să coopereze pe front.

Anumite zvonuri venite din Donețk arată că solda de bază a unui luptător Gazpromneft este de aproximativ 400.000 de ruble (aproximativ 5.000 de euro).

Citește și: În Rusia are loc o adevărată „cursă a înarmării” printre principalii jucători politici. Compania Gazprom își înființează propria companie militară privată

Luând în considerare alocațiile suplimentare pentru participarea la ostilități și bonusurile pentru vehiculele blindate inamice distruse, valoarea remunerației poate depăși 600.000 de ruble (aproximativ 7.500 de euro). Cu astfel de salarii pe piață, va fi dificil atât pentru Prigozhin, cât și pentru Ministerul Apărării să-și păstreze angajații.

“Aceasta este, să spunem, o abordare monetizată a conducerii ostilităților. Un alt lucru însă va fi interesant de urmărit: aceste formațiuni noi vor fi amenințate și ele de dozarea muniției și foamea de obuze?”, a scris Kotenok pe canalul său de Telegram.

Recent, și șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadyrov, și-a anunțat intenția de a-și crea propria PMC. În acest context, specialiștii militari ruși se întreabă dacă Alexei Miller va concura cu Yevgeny Prigozhin sau dacă fiecăreia dintre companiile militare private i se vor atribui misiuni individuale de luptă în diferite sectoare ale frontului.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel