Vot „tactic” în Rusia. Aliații lui Navalnîi cer rușilor să voteze cu comuniștii pentru a slăbit puterea partidului lui Putin

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook
Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook

Aliaţi ai disidentului rus Aleksei Navalnîi, aflat în detenţie, şi-au îndemnat miercuri concetăţenii să voteze cu Partidul Comunist la alegerile legislative care au loc în Rusia la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul campaniei de vot "tactic" menită să descentreze partidul de guvernământ Rusia Unită, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Majoritatea candidaţilor pe care îi susţin aliaţii lui Navalnîi sunt din Partidul Comunist, al doilea cel mai popular din Rusia şi care are în prezent 43 de mandate în Duma de stat (camera inferioară), dominată de Rusia Unită (cu 336 din totalul de 450 de mandate).

Aliaţii lui Navalnîi au recomandat candidaţi ai comuniştilor în 11 din cele 15 circumscripţii ale capitalei Moscova.

"Milioane de oameni din Rusia urăsc Rusia Unită", a declarat Leonid Volkov, unul dintre aliaţii lui Navalnîi, într-o înregistrare video difuzată împreună cu o listă de candidaţi despre care aliaţii disidentului consideră că au cele mai mari şanse să câştige în faţa celor ai puterii.

"Explicaţi-le tuturor celor care nu sunt mulţumiţi de ce se întâmplă în ţară că trebuie să iasă la vot la aceste alegeri", a adăugat Volkov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel