Volodimir Zelenski: Ucraina și NATO vor organiza exerciții militare comune în apele Mării Negre

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina și Alianța Nord-Atlantică vor organiza împreună exerciții în apele Mării Negre, a anunţat, joi, la o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, informează Rador.

De asemenea, Zelenski a subliniat necesitatea cooperării cu NATO în domeniul securităţii cibernetice. Potrivit Agenţiei RBC, Jens Stoltenberg se află la Kiev, în cadrul vizitei pe care Consiliul Nord-Atlantic o efectuează în Ucraina în perioada 30-31 octombrie.

Miercuri, reprezentanţii permanenţi ai statelor membre NATO, însoţiţi de secretarul general, au vizitat Odesa, iar joi s-au deplasat la Kiev, unde au programate întâlniri cu oficialii din conducerea ucraineană.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susţinut joi un discurs în plenul Parlamentului de la Kiev, subliniind că Alianţa Nord-Atlantică sprijină Ucraina și solicită Federației Ruse să înceteze să-i mai susţină pe rebelii din Donbas, scrie Rador.

Totodată, potrivit lui Stoltenberg, NATO nu va recunoaște niciodată anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea

,,Ucraina a parcurs un drum lung și mai are multe de făcut. NATO o susține" - a asigurat secretarul general al NATO, de la tribuna centrală a Radei Supreme de la Kiev. De asemenea, Stoltenberg a subliniat în discursul său că așteaptă punerea în aplicare a legii privind securitatea națională a Ucrainei.

Legea respectivă, potrivit Agenţiei RBC, prevede, în special, reformarea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). "Aştept implementarea legii privind securitatea națională, adoptată anul trecut, o lege care prevede controlul parlamentar asupra agențiilor de securitate și a instituțiilor de apărare, dar și reformarea Serviciului de Securitate.

Consilierii NATO vor lucra alături de dumneavoastră pentru implementarea principiilor euro-atlantice" - a mai declarat secretarul general al NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel