Volodimir Zelenski: Ucraina și NATO vor organiza exerciții militare comune în apele Mării Negre

S.I. Catalin / 31 oct 2019 / 14:27

Ucraina și Alianța Nord-Atlantică vor organiza împreună exerciții în apele Mării Negre, a anunţat, joi, la o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, informează Rador.

De asemenea, Zelenski a subliniat necesitatea cooperării cu NATO în domeniul securităţii cibernetice. Potrivit Agenţiei RBC, Jens Stoltenberg se află la Kiev, în cadrul vizitei pe care Consiliul Nord-Atlantic o efectuează în Ucraina în perioada 30-31 octombrie.

Miercuri, reprezentanţii permanenţi ai statelor membre NATO, însoţiţi de secretarul general, au vizitat Odesa, iar joi s-au deplasat la Kiev, unde au programate întâlniri cu oficialii din conducerea ucraineană.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susţinut joi un discurs în plenul Parlamentului de la Kiev, subliniind că Alianţa Nord-Atlantică sprijină Ucraina și solicită Federației Ruse să înceteze să-i mai susţină pe rebelii din Donbas, scrie Rador.

Totodată, potrivit lui Stoltenberg, NATO nu va recunoaște niciodată anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea

,,Ucraina a parcurs un drum lung și mai are multe de făcut. NATO o susține" - a asigurat secretarul general al NATO, de la tribuna centrală a Radei Supreme de la Kiev. De asemenea, Stoltenberg a subliniat în discursul său că așteaptă punerea în aplicare a legii privind securitatea națională a Ucrainei.

Legea respectivă, potrivit Agenţiei RBC, prevede, în special, reformarea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). "Aştept implementarea legii privind securitatea națională, adoptată anul trecut, o lege care prevede controlul parlamentar asupra agențiilor de securitate și a instituțiilor de apărare, dar și reformarea Serviciului de Securitate.

Consilierii NATO vor lucra alături de dumneavoastră pentru implementarea principiilor euro-atlantice" - a mai declarat secretarul general al NATO

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy