Kurt Volker: Vestul este dispus să ajute Rusia să găsească o cale ușoară de retragere din Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA în Ucraina, Kurt Volker, a declarat pentru postul de televiziune ucrainean 1 + 1 că Rusia atinge exact opusul a ceea ce sperase ințial, continuând ocupația și războiul din estul Ucrainei, infromează Uawire.org.

Volker a subliniat că atât membrii formatului Normandiei (compus din Rusia, Ucraina, Franța, Germania- prin care se încearcă rezolvarea conflictului din Donbass), cât și Statele Unite sunt dispuși să ajute Rusia să găsească o „cale ușoară" de a se retrage din teritoriile ucrainene ocupate.

„Cred că există motive pentru care Rusia ar trebui să se retragă din Donbas. De fapt, nu sunt interesați să păstreze Donbas. Aceasta [Rusia] se joacă fără rușine doar cu viețile oamenilor, pentru a influența Kievul și a ține Ucraina sub influența rusă. E o greşeală. Ucraina este mai puternică, mai democratică, mai înfloritoare, mai anti-Rusia și pro-vest ca niciodată. În acest fel, Rusia obține rezultatul exact opus față de ceea ce dorește să obțină continuând ocupația și războiul din Donbas. Este un motiv pentru care Rusia ar trebui să vrea să pună capăt acestuia", a spus Volker.

Citeşte şi: Kurt Volker: Rusia va returna Ucrainei peninsula Crimeea, la fel cum Uniunea Sovietică a redat independența țărilor baltice

„Noi, francezii, germanii și ucrainenii suntem dispuși să ajutăm Rusia să găsească o cale ușoară de retragere și restabilire a păcii pe teritoriile ocupate, atunci când Rusia este gata să facă acest lucru", a adăugat reprezentantul special al SUA.

Pe 14 septembrie, Volker a spus că este pregătit să se întâlnească cu Vladislav Surkov, consilierul preşedintelui rus Vladimir Putin pentru problematica ucraineană, înaintea reuniunii formatului Normandia. El a mai precizat că, dacă Rusia respectă acordurile de la Minsk, SUA ar putea lua în considerare ridicarea sancțiunilor economice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel