Vladimir Putin se plânge Angelei Merkel în legătură cu instituirea legii marţiale în Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a împărtăşit cancelarului federal german Angela Merkel "profunda îngrijorare" a Moscovei după instaurarea în Ucraina a legii marţiale, cerându-i Angelei Merkel să descurajeze Kievul în legătură cu orice acţiune "negândită", a anunţat marţi Kremlinul, într-un comunicat citat de AFP.

Cei doi lideri de stat au avut o convorbire la telefon la iniţiativa părţii germane, pentru a discuta despre "incidentul periculos" care a avut loc duminică în Marea Neagră, potrivit aceleiaşi surse.

În timpul acestei convorbiri cu Angela Merkel, Vladimir Putin "şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu decizia Kievului de a-şi aduce forţele armate în stare de alertă şi de a instaura legea marţială", se spune în comunicat.

Preşedintele rus a denunţat "acţiunile de provocare ale părţii ucrainene şi încălcarea grosolană a normelor de drept internaţional de către navele militare ale acesteia", subliniază comunicatul.

De asemenea, Putin şi-a exprimat "speranţa că Berlinul va putea influenţa autorităţile ucrainene pentru a le descuraja în legătură cu ulterioare acţiuni negândite", adaugă textul comunicatului emis de Kremlin.

Duminică, paza de coastă rusă, subordonată Serviciului Federal de Securitate (FSB), a capturat două nave-vedetă şi un remorcher al marinei ucrainene, pe care Moscova le acuză că au intrat ilegal în apele teritoriale ruse în largul peninsulei Crimeea anexate. Acest incident a survenit în Marea Neagră în timp ce aceste nave încercau să pătrundă în strâmtoarea Kerci, pentru a intra în Marea Azov.

După această bruscă escaladare a tensiunilor, Ucraina a anunţat luni seara introducerea legii marţiale în regiunile sale frontaliere, pentru o perioadă de 30 de zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel