Vizită de ”reasigurare” la Grupul de Luptă NATO de la Cincu: Miniștrii de externe ai României Olandei și Franței au inspectat facilitățile militare

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
2 iulie 2019, Cincu. La sediul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNIÎ). Sursa Foto: Biroul Informare şi Relaţii Publice al Statului Major al Forţelor Terestre
2 iulie 2019, Cincu. La sediul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNIÎ). Sursa Foto: Biroul Informare şi Relaţii Publice al Statului Major al Forţelor Terestre

Miniștrii de externe ai României, Franței și Olandei s-au deplasat astăzi la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu.

Vizita comună a miniștrilor de externe olandez și francez în România reprezintă o reconfirmare a cooperării foarte bune a României cu ambele state, în plan bilateral, dar și pe plan european și în cadrul NATO, precum și a interacțiunii trilaterale eficiente între București, Paris și Haga, se arată în comunicatul remis de MAE român.

Programul vizitei la Cincu a șefilor celor trei diplomații a cuprins interacțiuni cu personalul militar, mai ales francez și olandez, precum și vizitarea unor facilități militare utilizate în comun de trupele aliate desfășurate în România.

”Prezența militarilor aliați în Baza Militară de la Cincu este o dovadă clară a unității și solidarității aliate și contribuie la consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic.

Suntem, în egală măsură, recunoscători tuturor partenerilor care au demonstrat în mod concret solidaritate și angajament strategic, prin decizia de a trimite trupe în România.

Prezența dumneavoastră aici reconfirmă credibilitatea Alianței, într-un context dificil pentru securitatea europeană și euroatlantică”, a arătat Bogdan Aurescu.

Ulterior vizitei la Cincu, cei trei miniștri vor avea o rundă de consultări politice în format trilateral, la București, urmată de o conferință comună de presă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel