Viitorul navei USS Bonhomme Richard, mistuită de flăcări, e incert. Amiralul Gilday admite că 'daunele sunt mari'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy
USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy

Incendiul care a izbucnit pe nava amfibie de asalt USS Bonhomme Richard a provocat daune considerabile.

În momentul izbucnirii incendiului, nava de de desant USS Bonhomme Richard (LHD-6) a US Navy se afla ancorată într-unul dintre docurile bazei navale San Diego, baza sa de origine.

Autoritățile americane s-au luptat zile întregi cu focul, folosind ambarcațiuni și elicoptere. Totodată, mai multe echipaje de pompieri au contribuit la stingerea focului. 

Acesta e cel mai grav incident în care o navă a US Navy e implicată pe timp de pace.

Amiralul Michael Gilday, șeful operațiunilor navale, a vorbit despre pagubele produse de devastatorul incendiu navel USS Bonhomme Richard, după ce a inspectat nava amfibie de asalt.

Potrivit amiralului american, citat de Fox News, Marina va efectua o anchetă amănunțită pentru a stabili eventualii vinovați și cauza incendiului. Rezultatele vor fi făcute publice.

 

Viitorul navei este incert. Amiralul Michael Gilday se întreabă dacă rentează repararea acesteia

 

Amiralul Gilday a inspectat vineri nava de desant. Acesta a admis că „daunele provocate de incendiu sunt mari”, astfel că viitorul navei americane este incert. Totuși, amiralul US Navy și-a arătat convingerea că industria de apărare din State poate repara nava, însă se întreabă dacă va fi rentabil.

„Sunt 100% convins că industria noastră de apărare poate readuce USS Bonhomme Richard pe mare. Dar întrebarea este dacă rentează o asemenea investiție într-o navă cu o vechime de 22 de ani?”, s-a întrebat amiralul Marinei americane, precizând că în acest moment nu vrea să facă speculații.

Sursa citată precizează că în cazul în care se va decide ca USS Bonhomme Richard să nu intre în reparații după incendiu, analiștii militari consideră că înlocuirea acestuia cu o altă navă ar putea costa US Navy până la 4 miliarde de dolari.

Amintim că în momentul izucnirii incendiului, nava americană era supusă unui program de mentenanţă şi mai multor lucrări de întreţinere planificate de către Marina Statelor Unite ale Americii. Ca urmare a unor asemenea modificări, USS Bonhomme Richard ar fi trebuit să poată transporta aeronave F-35B.

Din fericire nimeni nu a decedat ca urmare a incendiului, deși 60 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel