Video: Trump a spus care vor fi subiectele discutate cu Putin la Helsinki

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Presedintele SUA, Donald Trump
Presedintele SUA, Donald Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat la o conferință de presă cu premierul britanic Theresa May ca va discuta cu omologul rus Vladimir Putin o serie de probleme.

„Luni, voi avea o întâlnire cu președintele Putin, vom vorbi despre Ucraina, Siria, Orientul Mijlociu, neproliferarea armelor nucleare”, a spus Trump, potrivit cnn.

El a menționat că SUA și Rusia sunt lideri printre statele nucleare și trebuie să împiedice răspândirea armelor nucleare.

În plus, a spus Trump, el va discuta cu Putin despre amestecul Rusiei în alegerile din SUA

„Sper în relații bune cu Rusia, cu China, cu alte țări. Acesta este un lucru bun'', a spus președintele SUA.

În același timp, Trump a subliniat că nu are așteptări speciale de la întâlnirea cu Putin, dar este importanta promovarea relațiilor.

 
Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump se vor adresa presei după primul lor summit bilateral ce va avea loc luni la Helsinki, dar nu vor da publicităţii neapărat o declaraţie comună, a anunţat vineri Kremlinul, citat de AFP.

''Va avea loc o conferinţă de presă comună a celor doi preşedinţi'', a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

''Declaraţia comună nu este un atribut obligatoriu al unor astfel de întâlniri. Preşedinţii vor face declaraţii în funcţie de rezultatul summitului'', a adăugat Peskov.
 
Washingtonul insistă pentru a pune pe hârtie preocupările sale referitoare la presupusa ingerinţă rusă în alegerile din 2016 din SUA

Cotidianul rus Kommersant a relatat că Rusia şi SUA pregătesc o declaraţie comună, de două pagini, care să sublinieze importanţa menţinerii dialogului între cei doi lideri, între diplomaţi, între militari şi între serviciile de securitate.

Potrivit ziarului, care citează responsabili americani anonimi, Washingtonul insistă pentru a pune pe hârtie preocupările sale referitoare la presupusa ingerinţă rusă în alegerile din 2016 din SUA. Moscova a dezminţit întotdeauna orice responsabilitate a sa în acest caz.

Putin şi Trump se vor întâlni pe 16 iulie la Helsinki în cadrul primului lor summit bilateral, ce vizează ameliorarea relaţiilor, foarte deteriorate, dintre Moscova şi Washington. Cei doi preşedinţi nu s-au întâlnit până acum decât în marja unor reuniuni internaţionale, ultima fiind în noiembrie în Vietnam.
 
Imediat după închiderea Summit-ului NATO de la Bruxelles, președintele american Trump s-a deplasat la Londra într-o vizită de lucru, nicidecum una de stat așa cum ar fi așteptat-o
 
Această vizită de lucru care cuprinde atât întâlniri cu premierul May al Marii Britanii cât și cu Regina Elisabeta a II-a, o vizită privată de două zile alături de regină, reprezintă corolarul unei săptămâni plină de evenimente. În interviul acordat ziarului The Sun, singurul interviu pe care de altfel l-a acordat în presa britanică, președintele Trump a redefinit în termeni categorici relația dintre SUA și UK.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel