Vicepreședintele comisiei de apărare din Ucraina, vacanță de lux în Maldive. Zelenski îl acuză de trădare, iar SBU a deschis o anchetă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Deputatul ucrainean Yurii Aristov, lider al partidului condus de Volodimir Zelenski, ''Servitorii Poporului'', este investigat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) într-o anchetă care arăta că, în timp ce armata ucraineană încearcă să respingă trupele ruse, acesta s-a aflat în luna iulie în vacanță cu familia sa la un hotel lux în Maldive. De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a considerat vacanța lui Aristov o „trădare” în timpul războiului.

 

Procurorul general de la Kiev a inițiat o procedură penală la 25 iulie 2023 pe baza înregistrărilor Biroului de Stat de Investigații și a informațiilor difuzate în mass-media privind introducerea de informații false în documentele pentru călătorii în străinătate de către vicepreședintele Comisiei pentru Securitate Națională, Apărare și Informații, Yurii Aristov.

Anchetatorii de la Kiev cercetează detaliile privind modul în care deputatul ucrainean a reușit să plece în vacanță în Maldive, în ciuda interdicției impuse oficialilor de a călători în străinătate pe timpul războiului.

Ancheta se va concentra pe posibila includere intenționată de informații false în documentele oficiale privind călătoria sa, în special în ceea ce privește durata, scopul și țările în care a călătorit.

Anchetatorii au stabilit că, la jumătatea lunii iulie 2023, deputatul s-a cazat la un hotel de pe insula privată Ithaafushi din Maldive. Oamenii legii au confirmat că Aristov s-a aflat în afara Ucrainei între 05 iunie și 22 iulie 2023.

Deputatul s-a deplasat în Polonia pentru trei zile în cadrul unei călătorii oficiale de afaceri pentru a aprofunda cooperarea bilaterală cu Guvernul Republicii Lituania.

La 10 iulie 2023, în timp ce se afla în străinătate, deputatul a luat un certificat de concediu medical de la una dintre instituțiile medicale private din Kiev. Între timp, în sistemul digital de asistență medicală au fost introduse probabil informații inexacte, deoarece nu a fost efectuată nicio examinare medicală reală.

Anchetatorii au mai aflat că deputatul, împreună cu familia sa - soția și copiii - a stat pe teritoriul Republicii Maldive, la hotelul Waldorf Astoria Maldive, în stațiunea Waldorf Astoria Maldive, până la 22 iulie.

Oamenii legii au efectuat percheziții urgente în apartamentul deputatului. Aceștia au confiscat, printre altele, pașapoarte pentru călătorii în străinătate și alte documente.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel