Baza militară ungară de la Tata a primit primele zece vehicule militare turceşti Gidran 4×4 (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Primele zece vehicule blindate Gidran 4×4 comandate de Ungaria fabricantului turc Nurol Makina au fost prezentate joi de compania producătoare la o ceremonie desfăşurată la baza militară ungară de la Tata, în nordul Ungariei, informează agenţia de presă MTI.

Nurol Makina urmează să mai livreze alte 40 de vehicule Gidran, la aceeaşi bază, a precizat ministrul ungar al apărării, Tibor Benko.

Blindatele denumite după o cunoscută rasă de cai au fost realizate în conformitate cu cerinţele armatei ungare, iar mai târziu noi loturi care vor fi folosite de unităţi ale armatei ungare vor fi produse în Ungaria, în cooperare cu Turcia, a menţionat Benko.

Directorul executiv al Nurol Makina, Engin Aycol, a remarcat în cadrul ceremoniei că Ungaria este prima ţară a Uniunii Europene care introduce în serviciul forţelor sale armate o flotilă de Gidran. „Compania noastră este pregătită să investească în Ungaria şi să înfiinţeze o companie locală”, a declarat Aycol.

 

Ungaria va achiziționa peste 300 de vehicule militare turceşti. Budapesta anunţă o producţie autohtonă

 

DefenseRomania a scris în decembrie 2020 că soldații maghiari vor primi peste 300 de vehicule militare noi, iar proiectul are la baza familia de vehicule militare turceşti Ejder Yalcin MRAP 4x4 – dezvoltată cu implicarea companiei germane de apărare Rheinmetall. 

Achiziția unei noi familii de vehicule militare 4x4 pentru Forțele Armate a început în 2018, când Forțele Armate Maghiare au cumpărat primele 10 vehicule de la compania de apărare turcă Nurol Makina, pe care le-au botezat Gidrán.

Cele 10 vehicule sunt o versiune configurată pe plan intern a vehiculului Ejder Yalcin MRAP de la Nurol Makina, care este standardizată în Ungaria sub numele Gidrán. Conform cerinţelor Armatei maghiare, aceste vehicule sunt echipate cu sisteme de arme şi de comunicaţii fabricate în Germania.

Forțele armate maghiare au semnat un contract pentru furnizarea a încă patruzeci de vehicule blindate 4x4. Această comandă face parte din programul care vizează achiziționarea a peste trei sute de vehicule blindate, iar următoare etapă va consta în începerea producţie pe plan local, cu participarea industriei maghiare de armament.

 

Cele patruzeci de vehicule vor fi foarte asemănătoare cu cele zece vehicule blindate de tip Gidrán, care au ajuns recent la Forțele Armate Maghiare.

 

Achiziționarea vehiculelor militare nou sosite face parte dintr-un proiect mai amplu de fabricare și cumpărare a peste 300 de 4x4, care are ca scop dotarea armatei cu o familie de vehicule militare blindate multi-rol de ultimă generaţie.

Primele patruzeci de vehicule 4x4 vor fi fabricate în Turcia, modificate în funcție de cerinţele Forţelor Armate Ungare, dar restul vor fi fabricate în Ungaria, cu implicarea inginerilor companiei germane Rheinmetall. 

Pe teritoriul Ungariei ar urma să fie fabricate pentru armată – cu implicarea inginerilor companiei germane Rheinmetall, dar și cu implicarea celor ungari – între 260-280 de vehicule militare.

Mass-media de la Budapesta susţine că vehiculele militare numite Gidrán vor fi, de asemenea, destinate şi exportului, așa cum este cazul tuturor celorlalte vehicule militare și arme fabricate în Ungaria.

Pe lângă versiunea internă a lui Ejder Yalcin, un alt vehicul militar Yörük, derivat din NMS 4x4, ar urma să fie produs și în Ungaria. Deocamdată, nu este clar dacă ambele vehicule militare ale companiei turce Nurol Makina vor purta numele Gidrán

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel