Vedete care au avut o dependenţă pentru cazinouri

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Jocurile de noroc atrag un spectru larg de jucători, de la oameni obişnuiţi care vor doar să se distreze până la vedete care pierd cu nonşalanţă milioane de dolari la mesele de joc din cazino. Şi dintre aceste vedete se observă că cei mai dedicaţi jocurilor de noroc sunt actorii şi sportivii de performanţă.

Ce îi ghidează spre jocurile de noroc deşi viaţa lor este lipsită de griji financiare vom încerca să clarificăm în rândurile următoare. În fond şi vedetele sunt tot oameni ca şi noi ceilalţi iar jocurile de noroc exercită şi asupra lor o atracţie căreia se pare că nu îi pot rezista în nici un fel.

Dependenţa de cazinouri

O vedetă este recunoscută peste tot, într-o sală de cinema, într-un restaurant, la cumpărături dar mai ales într-un cazino.  Opulenţa din aceste cazinouri place oricărui jucător aşa că de ce o vedetă nu ar avea dreptul să se bucure de o asemenea locaţie?

Şi să o recunoaştem cu toţii, când o vedetă intra într-un cazino lucrurile se schimbă total. Eşti acolo pentru joc dar parcă obţinerea unui autograf este acum prioritatea ta principală. În fond, de câte ori ţi se întâmplă să stai la masa de joc cu o vedetă adevărată?

Intri în Platinum casino şi deodată observi lângă slotul tău sportivul sau actorul tău preferat. Nu simţi nevoia imediată să comunici cu el şi să te convingi că de fapt şi el este tot un jucător pasionat de păcănele ca tine?

Este clar că şi vedetele au nevoie de distracţie şi adrenalină după o săptămână sau lună de muncă istovitoare pe terenul de joc sau pe platourile de filmare. Însă vedetele sunt cele mai predispuse dintre noi la dezvoltarea unei dependenţe nocive faţă de jocurile de noroc.

De ce acest lucru? Simplu, când intri într-un cazino ai la tine un buget de joc limitat pe care dacă îl pierzi părăseşti de urgenţă locaţia. Pentru o vedetă acest impediment nu există, pentru că banii nu sunt o problemă. Dar tocmai aici este greşeala acestora, nu se gândesc la buget, abordează mize mari şi pierd în final sume colosale.

Poate că intră iniţial într-un cazino pentru o baie de mulţime sau poate pur şi simplu vor să scape la rândul lor de stresul acumulat în timp. Dar excesul duce întotdeauna la dependenţă şi vom vedea împreună care sunt vedetele care au căzut în braţele acestui flagel care nu iartă.

Personalităţi cunoscute

Îi vedem la televizor şi poveştile lor de succes parcă ne inspiră de fiecare dată. Cine nu îşi doreşte să ajungă un Jordan al baschetului mondial, un actor de talia lui Ben Affleck sau un cântăreţ de succes precum rapperul 50 Cent sau Nelly?

Dar puţină lume ştie că în ciuda aurei de succes pe care o au aceştia s-au luptat ani la rând cu dependenţa faţă de jocurile de noroc. Michael Jordan de pildă era cunoscut încă din tinereţe ca fiind un jucător pasionat care îşi împărţea timpul între terenul de baschet şi cazino. 

Specialiştii  spun că în anul 1993, anul când părăseşte acest sport, Michael Jordan a făcut-o datorită dependenţei sale faţă de jocurile de noroc. Nu infirmă acuzaţiile, dar declară senin că jocurile de noroc sunt doar un hobby pe care şi-l permite.

Ben Affleck are la rândul lui o istorie bogată în jocurile de noroc. Era cunoscut ca un jucător în forţă de blackjack şi poker şi chiar a câştigat câteva turnee cu premii de milioane de dolari. Patronii de cazinouri l-au acuzat însă că număra cărţile la blackjack şi că trişează la poker, fiindu-i interzisă intrarea în câteva cazinouri renumite din Las Vegas.

Actorul însuşi îşi recunoaşte dependenţa nocivă şi se internează într-o clinică specializată în tratarea dependenţei faţă de alcool şi jocuri de noroc. Se pare că tratamentul a avut succes, numele sau ne mai fiind asociat cu jocurile de noroc.

Rapperul 50 Cent se alătură acestei galerii de celebrităţi pentru dependenţa sa cunoscută faţă de jocurile de noroc. Cântăreţul era dependent de pariurile sportive, cel mai mare premiu câştigat ajungând la 500.000 de dolari în urma pariului pe echipa sa favorită New York Giants.

Cele mai mari pierderi ale vedetelor la jocurile de noroc

Vedetele ies la iveală lăudându-se cu câştigurile lor dar în egală măsură îşi declară şi pierderile înregistrate la masa de joc. Şi acestea nu sunt deloc mici, se ridică la milioane de dolari şi uneori depăşesc lejer acest număr.

Charles Barkley este poate cea mai cunoscută vedetă sportivă care conduce acest top nedorit de pierderi la cazino. Deşi pe teren era recunoscut pentru tenacitatea şi prudenţa sa, în jocurile de noroc sportivul se comportă exact pe dos şi nu le aplică de nici un fel.

Urmarea este că sportivul recunoaşte pierderea la jocurile de noroc a milioane de dolari datorită dependenţei sale pentru jocurile de noroc pe miză mare. Recunoaşte că a pierdut la o singură sesiune de pariere la blackjack impresionanta sumă de 2,5 milioane de dolari, însă a învăţat să fie mai cumpătat şi astăzi joacă doar pentru plăcere şi fără mize mari.

Archie Karas este un jucător profesionist a cărui poveste începe în anul 1992 când apare în Las Vegas cu numai 50 de dolari în buzunar. Ia un împrumut de la un prieten, îl returnează la primul câştig important şi ajunge în numai 3 ani să deţină în conturi nu mai puţin de 40 de milioane de dolari.

Jocurile sale preferate erau poker, baccarat şi craps, unde alegea întotdeauna mesele cu cele mai mari mize. Acest lucru avea să îi aducă şi cele mai mari pierderi, în numai 3 săptămâni de pariere a pierdut toţi cei 40 de milioane de dolari.

Concluzie

Jocurile de noroc nu ţin cont de categoria socială şi cel mai bun exemplu în acest sens este dat şi de vedetele care au făcut obiectul acestui articol. Unii dintre ei şi-au pierdut toţi banii iar alţii au dezvoltat o dependenţă nocivă faţă de jocurile de noroc care i-a urmărit pentru mulţi ani. Cum nici dependenţa nu ţine cont de clasa socială, alegeţi întotdeauna să pariaţi responsabil şi să obţineţi de la jocurile de noroc doar distracţie şi relaxare.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel