Vânzarea CEZ România s-a finalizat

Eduard Pascu |
Data publicării:
Statie de transformare  Sursa foto: Twitter
Statie de transformare Sursa foto: Twitter

Vânzarea CEZ România a fost încheiată azi între CEZ Group și Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), potrivit unui comunicat de presă al companiei. 

Negocierile pentru această vânzare s-au derulat pe parcursul a 18 luni. Vânzarea include în total un număr de șapte societăți românești și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, de la Fântânele – Cogealac.

Acordul achiziției a fost semnat anul trecut, în luna octombrie, și tranzacția a fost aprobată de către Comisia Europeană și de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAȚ).

Șapte companii românești (Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România) își schimbă astfel acționarul începând de azi.

MIRA se află în top 10 companii din Australia. Nou proprietar are în portofoliul său de investiții 12,5 GW în energie regenerabilă și 200.000 kilometri de rețele de distribuție a energiei electrice în Australia, Austria, Finlanda, Spania și Statele Unite ale Americii.

În ce privește tranzacția, toate operațiunile și contractele rămân valabile și neschimbate pentru clienți. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel