Vânătorul de mine francez "Capricorn" a intrat în portul Odesa

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasadorul Franței la Kiev, Isabelle Dumont, a salutat, vineri, pe twitterul personal sosirea vânătorului de mine francez (M653) "Capricorn" în portul Odesa, subliniind că evenimentul demonstrează cooperarea activă dintre Forțele Navale franceze și cele ucrainene.

În cadrul vizitei este planificată executarea unui exercițiu de tip PASSEX cu nave ale Forțelor Navale din Ucraina. Nava NATO va rămâne în Odesa până pe 26 martie, informează bsmap.ro.

Vînătorul de mine este din calsa Eridan și a fost introdus în înzestrara Forțelor Navale Franceze în august 1987. Acesta are următoarele caracterisici tehnico-tactice: deplasament totală - 625 tone., lungime - 52 metri, lățime - 9, viteza maximă cu motorul diesel - 18 noduri, viteza de patrulare cu motoarele electrice - 7 noduri, echipaj - 49 de marinari(5 ofițeri).

Nava este echipată cu două vehicule subacvatice autopropulsate pentru căutarea și distrugerea minelor PAP-104 Mod4 și Bofors Double Eagle Mk2. Are la bord un sistem de artilerie Giat 20F2, calibrul 20 de mm și trei mitraliere, precum și o stație radare și un sistem hidroacustic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel