USS Gabrielle Giffords a fost echipată cu rachete Naval Strike Missile MK 87 Mod 0

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Nava de luptă USS Gabrielle Giffords clasa Littoral Combat Ship (LCS) a fost echipată cu noile rachete Naval Strike Missile (NSM) care pot lovi ținte aflate până la 100 de mile nautice, transmite defenceblog.

Operațiunea de înzestrare a USS Gabrielle Giffords (LCS 10) a fost condusă de General Dynamics Mission Systems, o unitate de afaceri a companiei americane de apărare și aerospațial General Dynamics. "Rachetele vor spori letalitatea și supraviețuirea LCS", spune producătorul.

Integrarea rachetelor MK 87 Mod 0 a prevăzut o serie de modificări prin determinarea amplasării echipamentelor, adaptarea sistemului de navigație al navei pentru a furniza semnale unice sistemului de rachete, proiectarea stației operaționale din Centrul de comandă integrat, proiectarea sistemului pentru furnizarea de energie pentru MK 87. Instalarea s-a făcut în San Diego.

Sistemul NSM, produs de Kongsberg și de Raytheon SUA, este o armă de atac cu precizie de lungă durată, care poate găsi și distruge navele inamice și obiective terestre aflate la distanțe de până la 100 de mile nautice.

US Navy a transmis că toate navele clasa LCS vor fi echipate cu sistemul NSM

Navele LCS sunt proiectate să fie platforme agile, capabile să acționeze aproape de țărm și dar și ocean deschis. Acestea sunt concepute pentru a învinge amenințările asimetrice cum ar fi: minele, submarinele și ambarcațiunile rapide de suprafață.

Fiecare LCS poate fi înarmat cu până la opt rachete NSM. US Navy intenționează să procure 64 de sisteme NSM-uri până în 2023. Nu este clar cât de multe rachete NSM au fost montate pe nava USS Gabrielle Giffords care urmază a fi trimisă în regiunea Indo-Pacific.

Vezi și: Raytheon a dezvoltat un nou tip de rachetă supersonică, Peregrine

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel