US Navy va recepționa sâmbătă nava USS Indianapolis din clasa Freedom Littoral Combat Ship

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a anunțat că sâmbătă, 26 octombrie, va recepționa cea mai nouă navă de luptă din varianta Freedom LCS (littoral combat ship) USS Indianapolis (LCS 17), transmite defence blog.

Evenimentul va avea loc în Portul Burns din Indiana. Viitorul USS Indianapolis, desemnat LCS 17, onorează capitala statului Indiana și cel mai mare oraș. Va fi a patra navă care va purta numele acestui oraș.

Cea mai recentă navă cu numele Indianapolis a fost un submarin de atac rapid din clasa Los Angeles, comandat pe 5 ianuarie 1980 și care a servit până la sfârșitul Războiului Rece înainte de a fi dezafectat în 1998.

Prima navă Indianapolis a fost un vapor construit pentru U.S. Shipping Board (USSB) și a fost comandat direct de armată în 1918. 

Al doilea Indianapolis (CA 35) - o navă din clasa Portland - a fost dată în funcțiune în 1931, serviciul său s-a încheiat când nava a fost scufundată de o torpilă japoneză la câteva minute după miezul nopții pe 30 iulie 1945. Doar 316 dintre cei 1.196 de marinari de la bord au supraviețuit plutind cinci zile în Pacific.

Însă impresionantul palmares de război al navei l-a adus pentru prima dată în atenția liderilor marinei și a publicului american. Nava a fost în misiuni în Aleutieni, Insulele Gilbert, Saipan, Bătălia pentru Filipine, Iwo Jima și Okinawa. Pe lângă faptul că a servit frecvent ca primă navă a celei de-a Cincea Flote a SUA, nava a obținut 10 stele de luptă în al Doilea Război Mondial și a finalizat cu succes o misiune de top secret, care a livrat componente ale bombei nucleare, care a încheiat războiul.

Viitoarea USS Indianapolis, o navă de luptă rapidă, agilă, cu misiune concentrată, proiectată pentru operarea în medii aproape de țărm și în ocean deschis. Este conceput pentru a distruge amenințările asimetrice, cum ar fi minele, submarinele diesel și ambarcațiunile rapide de suprafață.

LCS este o navă modulară, reconfigurabilă, proiectată pentru a răspunde cerințelor flotei de război la suprafață, război antisubmarine și deminare în regiunea litorală. Echipamentele cu care este echipată nava va oferi acces forțelor americane în zone critice din mai multe teatre.

Clasa LCS este formată din două variante, varianta Freedom și varianta Independence, proiectate și construite de două șantiere navale. Varianta Freedom este produsă de Lockheed Martin, iar varianta Independence este produsă de Austal SUA.

Vezi și: Lockheed Martin și Fincantieri Marinette Marine livrează către US Navy nava USS Indianapolis

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel