Lockheed Martin și Fincantieri Marinette Marine livrează către US Navy nava USS Indianapolis

Eduard Pascu / 27 iun 2019 / 18:43

Furnizorul principal de arme al Pentagonului, Compania Lockheed Martin, a confirmat că LCS 17, viitorul USS Indianapolis, a finalizat recent testele de acceptare.

"U.S. Navy testează nava înainte de livrare pentru a se asigura că ea este capabilă să deservească misiunilor concentrate de astăzi și poate evolua", se arată într-un comunicat de presă.

Acesta este ultimul hop important al navei, înainte ca aceasta să fie livrată către U.S. Navy. LCS 17 este noua variantă LCS clasa "Freedom" concepută și construită de echipa condusă de Lockheed Martin și este preconizat a fi livrată marinei în acest an.

"LCS 17 se alătură celei mai mari clase de nave din flota U.S. Navy și suntem mândri să obținem cea mai nouă navă de luptă împotriva coridoarelor cu un pas mai aproape de livrare", a declarat Joe DePietro, vicepreședinte și director general Lockheed Martin, Small Combatants și sistemele navale. "Această navă este letală și flexibilă, și suntem convinși că ea va servi în mod oficial misiunilor critice ale U.S. Navy, astăzi și în viitor".

Procesele au inclus verificarea puterii la maximum, teste de manevrabilitate și demonstrații de detectare aeriană pentru a angaja sistemul de luptă al navei. S-au demonstrat sisteme și caracteristici majore, inclusiv suport pentru aviație, manevrare, lansare și recuperare a mici ambarcațiuni, controlul mașinilor și automatizările.

"Sunt foarte mândru de echipa noastră LCS, inclusiv constructorii noștri de la Fincantieri Marinette Marine", a declarat Jan Allman, Fincantieri Marinette Marine, președinte și CEO. "Acestea sunt nave complexe și este nevoie de un efort susținut, în echipă, pentru proiectarea, construirea și testarea acestor nave de război americane".

Clasa LCS a navelor este proiectată să opereze în apele de mică adâncime de lângă țărm, combătând provocările și amenințările prezente în aceste zone, și sunt concepute pentru a contracara o gamă largă de amenințări. 

Vezi și: Naval Group și Fincantieri continuă bătălia pe corvetele românești. Francezii nu cred în ”trădare”

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy