US Navy suplimentează numărul distrugătoarelor cantonate în Europa

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy anunță că va suplimenta cu încă două numărul distrugătoarelor cantonate la Baza Navală Rota din Spania, ceea ce aduce numărul total la șase distrugătoare cu sediul principal în Europa, transmite Defense News.

Liderii US Navy s-au opus în trecut la această decizie pe motiv că îndepărtează navele de la grupurile lor de luptă, dar a fost aprobată acum, după ce Congresul SUA a confirmat cererea Comandamentului european al Statelor Unite care solicită, de mai mulți ani mai multe distrugătoare.

Adjunctul șefului operațiunilor navale, Michael Gilday, le-a spus parlamentarilor că a susținut trimiterea celor două distrugătoare pentru a răspunde cerințelor EUCOM. "Susținem trimiterea celor două DDG (distrugătoare cu rachete ghidate) suplimentare în Spania", a spus Gilday. „În acest moment, lucrăm cu Comandamentul European al SUA. Ei gândesc la dispunerea strategică a teatrului de operații", a mai spus Gilday.

Într-o declarație făcută în fața Congresului generalul Tod Daniel Wolters, comandatul EUCOM a declarat că dorește cele două distrugătoare pentru a putea proteja fiecare colț al Europei, dacă este nevoie, și să sporească descurajarea Rusiei.

 

Multiple misiuni

 


Distrugătoarele Ross, Carney, Porter și Donald Cook sunt în teatrul european încă de la sosirea lor în Spania, în 2014. Cu o misiune principală de apărare împotriva rachetelor balistice pentru Europa, navele au făcut mai multe misiuni. De la lovituri asupra Siriei și sprijinirea focului cu arme navale în Libia, teste cu rachete pe coasta Scoției și patrule în Marea Neagră.

Dar primele patru nave urmează să se întoarcă în curând în SUA. Planul era să se rotească pentru andocarea uscată după șase ani. Surse din cadrul șantierelor navale din Spania au declarat pentru Defense News că instalațiile de andocare uscată din Cadiz ar putea susține întreținerea peste mări.

Întrebat de senatorul Roger Wicker dacă infrastructura din Spania ar putea susține două DDG-uri în mod corect, Gilday a răspuns pozitiv.
Adăugarea a două distrugătoare suplimentare este o politică susținută și de națiunea gazdă, a spus Gilday. "Suntem susținuți și de țara gazdă care ne vrea acolo în număr mai mare", a spus Gilday, "și cu siguranță comandantul Comandamentului European al SUA o face."

În timp ce așteaptă o decizie de la Washington, oficialii de la Ambasada SUA de la Madrid au declarat pentru Defense News că urmează schimbarea celor patru distrugătoare care există deja cu nave noi. Această rotație este prevăzută să înceapă anul acesta, când Roosevelt îl înlocuiește pe distrugătorul Carney.

Vezi și: Fregata Mărășești, trageri în Marea Neagră împreună cu distrugătorul USS Ross

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel