US Navy - exercițiu antisubmarin cu forțele armate peruane

Eduard Pascu |
Data publicării:

Submarinele diesel-electrice peruane participă la un exercițiu pentru război submarine și de suprafață împreună cu US Navy, transmite Jane.

"Prin faptul că un SSK (submarin diesel-electric) operează și se antrenează cu noi, ne oferă posibilitatea de a exersa cu o platformă care are o semnătură similară cu adversarii noștri", a spus căpitanul Patrick Friedman, comandant al submarinului USS Annapolis din clasa Los Angeles. Prin acest exercițiu, echipajele submarine americane află despre semnătura și capabilitățile acelor platforme, care sunt utilizate în mod similar de armata nord-coreeană și de alți potențiali adversari ai SUA.

Exercițiul DESI 2019 a început la 19 octombrie și se desfășoară pe durata a două luni în Oceanul Pacific. La acesta participă submarinul de atac rapid din clasa Los Angeles, USS Annapolis (SSN 760) și submarinul peruan BAP Angamos (SS-31), un submarin de tip 209/1200 (SSK) construit în Germania. "Nu numai că suntem capabili să ne consolidăm legătura cu partenerii noștri, dar DESI ne permite să ne construim propria abilitate de război anti-suprafață", a adăugat locotenentul Alexander Papadakos, ofițer comandant al submarinului BAP Angamos.

Scopul acestor manevre, stabilit în 2001 de US Fleet Forces Command, este de a spori „capacitatea US Navy de a opera cu submarine diesel-electrice prin parteneriat cu navele sud-americane”, a explicat US Navy într-un comunicat de presă din 5 noiembrie.

DESI este unul dintre puținele exerciții în care SUA își folosește forța nucleară împotriva SSK-urilor. În ultimii ani, alte submarine din America de Sud care s-au antrenat cu echipajele americane în cadrul exercițiului DESI dintre care amintim: Peru 209/1100 BAP Arica (SS-36), Chile cu submarinul Type 209/1400 Simpson (SS-21) și Columbia cu submarinul Type 209/1200 ARC Tayrona (SO-29).

Vezi și: Submarinul USS Jefferson City, din clasa Los Angeles, a părăsit Pearl Harbor după ce a fost modernizat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel