Submarinul USS Jefferson City, din clasa Los Angeles, a părăsit Pearl Harbor după ce a fost modernizat

Eduard Pascu |
Data publicării:
Submarin USS Jefferson City
Submarin USS Jefferson City

Submarinul de atac rapid din clasa Los Angeles, USS Jefferson City (SSN 759), a pleacat de la șantierul naval din Pearl Harbor, după ce a fost supus unor lucrări de întreținere și de modernizare a unor echipamente pentru a prelungi viața submarinului, potrivit unei declarații a Comandamentului Forțelor din Pacific, transmite defence blog.

„În perioada cât s-a aflat în reparații, inginerii șantierului naval și echipajul au efectuat reparații multiple și au instalat modernizări ale echipamentelor la sistemele tactice și la propulsie”, se arată într-un comunicat de presă.

USS Jefferson City a intrat în dotarea US Navy pe 29 februarie 1992, și este cea de-a 48-a navă din clasa Los Angeles și este singura navă din istoria US Navy numită pentru capitala statului "Show Me" (Missouri).

Jefferson City este capabil să efectueze diferite misiuni, inclusiv război antisubmarin, să atace nave la suprafață, supraveghere și recunoaștere. Este unul dintre cele șase submarine din Los Angeles, care au fost construite în San Diego.

Submarinele de atac din această clasă sunt concepute pentru a căuta și distruge submarinele inamice și navele de suprafață. Este echipat cu rachete de croazieră Tomahawk și la bord se află Special Operation Forces (SOF); realizează misiuni de culegere de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR) și sprijină operațiunile grupului de luptă.

Potrivit Departamentului Apărării din SUA, viteza maximă a submarinelor clasei Los Angeles este de peste 25 de noduri, deși maximul real este clasificat. Unele estimări publicate au plasat viteza maximă la 30 până la 33 de noduri (56 - 61 km / h în imersiune; 35 - 38 mph, la suprafață). În cartea sa Submarine: A Guided Tour Inside a Nuclear Warship, Tom Clancy a estimat viteza maximă a submarinelor din clasa Los Angeles la aproximativ 37 de noduri (69 km / h în imersiune; 43 mph la suprafață).

Vezi și: Lockheed Martin Space Systems va fabrica variante modernizate a rachetei balistice Trident II

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel