US Navy adâncește misterul dronelor care au urmărit și survolat distrugătoare americane în apele SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
USS Kidd
USS Kidd

Misterul dronelor care au urmărit și chiar survolat distrugătoare americane din clasa Arleigh Burke, chiar în apele teritoriale americane, rămâne neelucidat. 

Amintim că în luna martie publicația The Drive a scris în exclusivitate, având acces la documente, că în iulie 2019 trei distrugătoare din clasa Arleigh Burke au fost urmărite de UAV-uri încă neidentificate. 

E vorba de trei distrugătoare USS Kidd, USS Rafael Peralta și USS John Finn. Incidentele au avut loc mai multe nopți în largul coastelor californiene.

La vremea respectivă dronele au fost observate de sistemele distrugătoarelor, dar nu au putut fi identificate. Navele de război americane au urmat procedurile și au redus la minimum comunicarea.

Incidentul s-a repetat și în altă seară, iar USS Kidd a fost cel care a atenționat și celelalte distrugătoare care navigau în zonă. Sursa citată precizează că US Navy, FBI și Garda de Coastă au demarat o anchetă. Navele de croazieră civile din regiune care operau drone au fost verificate amănunțit, dar UAV-urile acestora nu erau compatibile cu cele detectate de distrugătoare și nici nu aveau capacitatea să zboare pe distanțe atât de lungi. 

 

Dronele care au urmărit trei distrugătoare americane rămân încă un mister

 

Dronele au efectuat manevre îndrăznețe, au efectuat zboruri în condiții de vizibilitate redusă și au urmărit distrugătoarele americane timp de aproximativ 90 de minute. Și nu doar într-o seară. Din această perspectivă specialiștii consideră că e exclus ca aceste dorne să fi fost operate de civili.

Incidentul ridică multe semne de întrebare și azi. În cursul zilei de ieri, Michael Gilday, șeful operațiunilor navale a Marinei SUA, în cadrul unui eveniment axat pe zona de apărare, a vorbit despre misterioasa apariție a UAV-urilor respective în apele SUA. Întrebat dacă US Navy a identificat dronele, oficialul american a răspuns simplu: „Nu”, notează NBC News.

 

US Navy spune că și alte națiuni au semnalat incidente asemănătoare

 

El a spus totuși că asemenea incidente au fost semnalate și de alte națiuni, există date colectate cu privire la cele întâmplate iar ele sunt în curs de analiză.

Declarația oficialului american adâncește misterul cu privire la UAV-urile care au urmărit distrugătoare americane. Mai ales că acesta precizează că și alte state s-au confruntat cu cazuri similare.

Au existat speculații cu privire la implicarea unei puteri străine, operațiuni de spionaj sau misiuni ale diferitelor servicii de informații americane.

Cert e că e foarte posibil ca US Navy să dețină mult mai multe informații, dar din motive evidente nu le oferă publicității. Până la o clarificare din partea Marinei americane, incidentul din 2019 continuă să dea naștere speculațiilor și chiar conspirațiilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel