US Navy achiziționează cele mai noi rachete împotriva apărării antiaeriene

Eduard Pascu / 13 Martie 2020 / 11:38

Alliant Techsystems Operations, o divizie a Northrop Grumman, a primit o modificare a unui contract atribuit anterior în valoare de aproximativ 164,9 milioane de dolari de la US Navy pentru producția integrală de rachete ghidate antiradar avansate. (AARGM), transmite Defence Blog.

Comanda include conversia a 253 de rachete antiradar de mare viteză Missle-88B în AGM-88E AARGM. Două dintre aceste noi rachete sunt destinate antrenamentului pentru forțele aeriene din Germania. Contractul este de așteptat să fie finalizat până în martie 2023.

Conform Naval Technology, AGM-88E AARGM este o rachetă aer-sol cu rază medie de acțiune. Rolul principal al rachetei este de a viza apărarea aeriană inamică. Racheta poate angaja ținte de apărare aeriană relocabile. AARGM este cel mai avansat sistem de arme desfășurat astăzi pentru a distruge capacitățile sistemului de apărare aeriană.

Programul AARGM a fost declarat operațional în iulie 2012 și este desfășurat în prezent în cadrul US Army, US Marine Corps, forța aeriană italiană și forța aeriană australiană regală. Racheta este integrată pe avioane FA-18C/D Hornet, FA-18E/F Super Hornet, EA-18G Growler și pe Tornado Electronic Combat and Reconnaissance (ECR).

Vezi și: Primul zbor în tandem cu un F/A-18 Super Hornet upgradat 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy