Primul zbor în tandem cu un F/A-18 Super Hornet upgradat

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania Boeing a anunțat că a fost efectuat primul zbor în tandem cu noul F/A-18 Super Hornet. Echipajul a fost format dintr-un pilot al US Navy și un specialist al companiei.

Într-un comunicat al companiei se arată că "pentru prima oară, un specialist Boeing și US Navy au zburat cu un F/A-18 Super Hornet echipat cu Infrared Search & Track (IRST) Block II. Acest sistem este o componentă critică pentru dezvoltarea noii variante de F-18 Super Hornet Block III. Trecerea la varianta Block III include o capacitate de rețea mult îmbunătățită, rezervoare de combustibil mai mari pentru o autonomie mai lungă, un sistem avansat pentru cockpit, îmbunătățiri pentru o semnătură radar mai redusă și un sistem de comunicare avansat. Noile actualizări sunt de așteptat să mențină F/A-18 în serviciu activ pentru următorii 20 de ani".

IRST este un senzor pasiv, cu rază lungă de acțiune, care încorporează tehnologie cu infraroșu și alte tipuri de senzori pentru o direcționare extrem de precisă.

Block II IRST oferă F / A-18 o optică îmbunătățită și putere de procesare, oferind pilotului conștientizarea situațională asupra întregului spațiu de luptă”, a spus Jennifer Tebo, Boeing Director al Dezvoltării F / A-18.

În prezent, în faza de dezvoltare, zborurile cu F/A-18 echipat cu IRST Block II permit companiei și US Navy să colecteze date despre sistem înainte de a implementat în flotă. Varianta IRST Block II va fi livrată marinei în 2021, atingând capacitatea operațională inițială la scurt timp după aceea.

„Echipamentul IRST Block II oferă luptătorilor US Navy o gamă extinsă de sisteme. Această tehnologie va ajuta US Army să își păstreze avantajul asupra potențialilor adversari timp de mai mulți ani”, a declarat Kenen Nelson, Lockheed Martin, directorul programelor cu aripi fixe, furnizor al senzorului IRST.

Vezi și: US Navy va primi în curând primul avion Boeing F-18E Super Hornet Block 3

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel