Primul zbor în tandem cu un F/A-18 Super Hornet upgradat

Eduard Pascu / 16 ian 2020 / 09:03

Compania Boeing a anunțat că a fost efectuat primul zbor în tandem cu noul F/A-18 Super Hornet. Echipajul a fost format dintr-un pilot al US Navy și un specialist al companiei.

Într-un comunicat al companiei se arată că "pentru prima oară, un specialist Boeing și US Navy au zburat cu un F/A-18 Super Hornet echipat cu Infrared Search & Track (IRST) Block II. Acest sistem este o componentă critică pentru dezvoltarea noii variante de F-18 Super Hornet Block III. Trecerea la varianta Block III include o capacitate de rețea mult îmbunătățită, rezervoare de combustibil mai mari pentru o autonomie mai lungă, un sistem avansat pentru cockpit, îmbunătățiri pentru o semnătură radar mai redusă și un sistem de comunicare avansat. Noile actualizări sunt de așteptat să mențină F/A-18 în serviciu activ pentru următorii 20 de ani".

IRST este un senzor pasiv, cu rază lungă de acțiune, care încorporează tehnologie cu infraroșu și alte tipuri de senzori pentru o direcționare extrem de precisă.

Block II IRST oferă F / A-18 o optică îmbunătățită și putere de procesare, oferind pilotului conștientizarea situațională asupra întregului spațiu de luptă”, a spus Jennifer Tebo, Boeing Director al Dezvoltării F / A-18.

În prezent, în faza de dezvoltare, zborurile cu F/A-18 echipat cu IRST Block II permit companiei și US Navy să colecteze date despre sistem înainte de a implementat în flotă. Varianta IRST Block II va fi livrată marinei în 2021, atingând capacitatea operațională inițială la scurt timp după aceea.

„Echipamentul IRST Block II oferă luptătorilor US Navy o gamă extinsă de sisteme. Această tehnologie va ajuta US Army să își păstreze avantajul asupra potențialilor adversari timp de mai mulți ani”, a declarat Kenen Nelson, Lockheed Martin, directorul programelor cu aripi fixe, furnizor al senzorului IRST.

Vezi și: US Navy va primi în curând primul avion Boeing F-18E Super Hornet Block 3

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy