Nave de asalt și aeronave F-35B ajung în Golf pentru a umple golul lăsat de portavionul USS Nimitz

Eduard Pascu / 05 feb 2021 / 15:53
USS Makin Island  Sursa foto: Africom
USS Makin Island Sursa foto: Africom

Golul lăsat de grupul de luptă condus de portavionul USS Nimitz în Golful Persic a fost umplut de trei nave de asalt.

Navele amfibii de asalt USS Makin Island (LHD-8), USS San Diego (LPD-22) și USS Somerset (LPD-25) care au la bord 2.500 de pușcași marini și avioane F-35B se află acum în zona de responsabilitate a Flotei a 5-a înlocuind grupul de luptă condus de portavionul USS Nimitz care s-a aflat până luni în Golful Persic, transmite USNI News.

La începutul acestei săptămâni, cele trei nave de asalt operau în largul Cornului Africii sub îndrumarea Flotei a 6-a a SUA unde participau, de la sfârșitul lunii decembrie la Operațiunea Octave Quartz din Somalia. Piloții avioanelor F-35 au efectuat zboruri deasupra obiectivelor din Somalia. 

Joi dimineață, USS Nimitz CSG ajunsese la intrarea în Marea Chinei de Sud și se apropia de trecerea prin strâmtoarea Malacca, a confirmat joi un oficial american.

Săptămâna trecută, un grup de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt a intrat în Marea Chinei de Sud pentru a promova ”libertatea maritimă”. Mișcarea a stârnit furia Beijingului care a trimis avioane în zona de sud-vest de apărare antiaeriană din Taiwan, monitorizând mișcările navelor de luptă americane.

De asemenea, distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS John S. McCain a efectuat un tranzit de rutină în strâmtoarea Taiwan, pe 4 februarie, în conformitate cu respectarea dreptului internațional, se arată într-un comunicat al US Navy. Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA pentru un Indo-Pacific liber și deschis. Armata Statelor Unite va continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde permite legea internațională, mai precizează sursa citată.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy