Nave de asalt și aeronave F-35B ajung în Golf pentru a umple golul lăsat de portavionul USS Nimitz

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
USS Makin Island  Sursa foto: Africom
USS Makin Island Sursa foto: Africom

Golul lăsat de grupul de luptă condus de portavionul USS Nimitz în Golful Persic a fost umplut de trei nave de asalt.

Navele amfibii de asalt USS Makin Island (LHD-8), USS San Diego (LPD-22) și USS Somerset (LPD-25) care au la bord 2.500 de pușcași marini și avioane F-35B se află acum în zona de responsabilitate a Flotei a 5-a înlocuind grupul de luptă condus de portavionul USS Nimitz care s-a aflat până luni în Golful Persic, transmite USNI News.

La începutul acestei săptămâni, cele trei nave de asalt operau în largul Cornului Africii sub îndrumarea Flotei a 6-a a SUA unde participau, de la sfârșitul lunii decembrie la Operațiunea Octave Quartz din Somalia. Piloții avioanelor F-35 au efectuat zboruri deasupra obiectivelor din Somalia. 

Joi dimineață, USS Nimitz CSG ajunsese la intrarea în Marea Chinei de Sud și se apropia de trecerea prin strâmtoarea Malacca, a confirmat joi un oficial american.

Săptămâna trecută, un grup de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt a intrat în Marea Chinei de Sud pentru a promova ”libertatea maritimă”. Mișcarea a stârnit furia Beijingului care a trimis avioane în zona de sud-vest de apărare antiaeriană din Taiwan, monitorizând mișcările navelor de luptă americane.

De asemenea, distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS John S. McCain a efectuat un tranzit de rutină în strâmtoarea Taiwan, pe 4 februarie, în conformitate cu respectarea dreptului internațional, se arată într-un comunicat al US Navy. Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA pentru un Indo-Pacific liber și deschis. Armata Statelor Unite va continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde permite legea internațională, mai precizează sursa citată.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel