US Navy a testat cu succes noul model de rachetă RAM - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Raytheon a anunțat miercuri că US Navy a finalizat cu succes o serie de teste de zbor pentru RAM Block 2A cu rază scurtă de acțiune. Softul utilizat o face mult mai manevrabilă și poate vita cu succes sistemele antirachetă.

Testarea a avut loc la Centrul Naval Air Warfare din California. Varianta Block 2, cea mai recentă evoluție în dezvoltarea rachetei RAM, are un motor de rachetă mai mare, o secțiune de control avansată și un receptor RF îmbunătățit, capabil să detecteze cele mai silențioase pericole. Îmbunătățirile fac racheta de două ori și jumătate mai manevrabilă, cu o jumătate de ori mai mare decât intervalele efective de interceptare. Aceasta varianta Block 2  oferă capacitatea de a învinge amenințările extrem de stresante, sporind supraviețuirea navei apărate.

Site-ul companiei a declarat că RAM este cea mai modernă armă de auto-apărare a navei și protejează navele de toate mărimile. Este distribuită pe mai mult de 165 nave din 11 țări, de la ambarcațiuni rapide de 500 de tone până la transportoare de aeronave de 95.000 de tone. Ultima actualizare de software îmbunătățește îndrumarea și capacitatea rachetei de a învinge amenințările.

Raytheon se așteaptă să livreze rachetei RAM Block 2A către Marina până la sfârșitul anului.

RAM este un program internațional de cooperare între Statele Unite și Germania. Raytheon și compania germană RAMSYS împart costurile de dezvoltare, producție și întreținere.

Vezi și: Alianță între Naval Group și Fincantieri: Obiectivul celor doi giganți

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel