Alianță între Naval Group și Fincantieri: Obiectivul celor doi giganți

Darius Muresan |
Data publicării:

Naval Group și Fincantieri, doi dintre cei mai mari constructori la nivel mondial, și-au dat mâna.

Alianța dintre cei doi giganți reflectă dorința Franței și a Italiei de a se impune în domeniul construcțiilor navale în fața Chinei, a Statelor Unite ale Americii și a Rusiei.

Potrivit celor de la Reuters, Naval Group și Fincantieri urmăresc să atingă în următorul deceniu contracte în valoare de 5 miliarde de euro prin construcția a 10-15 nave de război.

Herve Guillou, directorul executiv al Naval Group, a precizat că această alianță este „produsul unei ambiții industriale care este împărtășită de ambele companii".

"Suntem de departe cei mai mari doi constructori navali din Europa, dar nu putem rămâne competitivi și să ne maximizăm resursele dacă ne bazăm doar pe piețele interne", a mai afirmat acesta.

Noua întreprindere va avea sediul în Genova, Italia, iar centrul de inginerie va fi regiunea Var din sudul Franței.

Amintim că atât Naval Group cât și Fincantieri au ajuns, împreună cu olandezii de la Damen, în faza finală a licitației organizată de MApN a programului de înzestrare „Corveta multifuncțională”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel