US Navy a primit încă o navă de coastă USS Oakland

DefenseRomania Team / 22 iul 2019 / 16:43

La șantierul naval Austral din Mobile, Alabama a fost lansată la apă noua navă de luptă tip Littoral LCS 24 - USS Oakland. Nava va avea ca port orașul San Diego.

Viitorul USS Oakland este o platformă rapidă, agilă, cu misiune concentrată, concepută pentru a funcționa în medii apropiate de țărm, dar capabilă să opereze și în largul oceanului. Este concepută pentru a înfrânge amenințările asimetrice "anti-acces" cum ar fi minele, submarinele silențioase și ambarcațiunile rapide de suprafață. 

Într-un anunț recent, US Navy a declarat că cea mai nouă navă de luptă va fi botezată în timpul unei ceremonii, sâmbătă, 29 iunie, la Mobile, Alabama.

"Botezarea viitorului USS Oakland marchează un pas important spre intrarea acestei nave în dotarea flotei US Navy", a declarat secretarul Marinei, Richard V. Spencer. "Dedesubtul și activitatea calificată a partenerilor noștri din industrie asigură că această navă va reprezenta orașul Oakland și va servi echipei noastre din Navy and Marine Corps pentru deceniile următoare".

Viitorul USS Oakland (LCS 24) este cel de-al treilea vas maritim din SUA numit după orașul din California. Primul Oakland (2847) a fost comandat în 1918 și utilizat pentru transportul de mărfuri. Al doilea, CL 95, a fost comandat în 1942 și în timpul celor șapte ani de serviciu a fost cheia în multe misiuni antiaeriene în cadrul teatrului de operații Asia-Pacific.

Vezi și: Distrugătorul USS Stethem va fi modernizat la baza din San Diego

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy