Distrugătorul USS Stethem va fi modernizat la baza din San Diego

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce timp de 14 ani a executat misiuni în cadrul Flotei Pacificului, în Oceanul Pacific și în Oceanul Indian, distrugătorul USS Stethem a ajuns la baza din San Diego unde va fi modernizat. 

USS Stethem va fi echipat cu cea mai recentă suită de sisteme de luptă, care include o apărare aeriană de ultimă generație, apărare antirachetă balistică, război de suprafață și capabilități de război submarin.

Ca parte a Forțelor Navale ale Flotei a VII-a din SUA, Stethem a lucrat alături de aliați și parteneri pentru a asigura securitatea și stabilitatea pentru un Indo-Pacific liber și deschis. Stethem a sosit în Yokosuka, Japonia, în iunie 2005, sub comanda lui comandorului Robert Gonzales și a operat alături de portavionul USS Kitty Hawk (CV 63), acum dezafectat, ca parte a grupului de luptă Kitty Hawk Strike.

În timpul serviciului în Flota a șaptea, USS Stethem a efectuat o gamă largă de operațiuni, exerciții și vizite la port, inclusiv salvare în urma dezastrului, precum și misiuni de căutare și salvare. În 2011, nava a sprijinit operațiunea Tomodachi pentru a oferi ajutor cetățenilor japonezi afectați de cutremurul de la Tohoku urmat de tsunami, iar în acest an s-a alăturat operațiunilor de căutare conduse de Japonia pentru depistarea unui avion F-35 care s-a prăbușit.

Multiple misiuni

 

De asemenea, USS Stethem a operat în mai multe operațiuni comune, printre care operațiunile Resilient Shield 18 și alături de portavionele USS Ronald Reagan (CVN 76), USS Theodore Roosevelt (CVN 71) și USS Nimitz (CVN 68).

Distrugătorul USS Stethem a participat la mai multe exerciții multinaționale, inclusiv cooperarea în domeniul pregătirii pe căi navigabile cu nave regionale din Asia de Sud și de Sud-Est, Cobra Gold cu Thailanda și multiple deplasări în colaborare cu navele maritime japoneze de autoapărare (JMSDF).

Odată cu participarea la exerciții, Stethem Sailor a efectuat apeluri în porturi în mai multe țări din regiune, inclusiv Australia, Bahrain, China, Indonezia, Singapore, Republica Coreea și Thailanda.

Botezat după un erou

 (w670)

USS Stethem a fost construit în 1995, la Port Hueneme, California, și a fost botezat în onoarea fostului ofițer US Navy Robert Dean Stethem (foto), care a fost ucis în 1985 în timpul deturnării zborului TWA 847. Stethem care era pasager al acelui zbor a fost luat ostatic de teroriștii Hezbollah din cauza statutului său militar. La data aceea 39 de persoane au fost luate ostatic de doi jihadiști Hezbollah. Stethem a fost bătut și executat în cele din urmă.

Vezi și: Benjamin Netanyahu avertizează că Israelul va aplica ”o lovitură devastatoare” organizației Hezbollah

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel