US Navy a prezentat noi tipuri de rachete care pot anihila bărcile rapide de atac ale Iranului - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a prezentat imagini din cadrul exercițiului care s-a desfășurat recent din Golful Persic, unde a fost folosit sistemul de rachete ghidate MK-60 Griffin, transmite defence blog.

„Exercițiul a arătat o capacitate sporită pentru nave de a se apăra împotriva amenințărilor cu bărci mici și de a asigura securitatea maritimă în zonele strategice din zona de responsabilitate a Comandamentului Central al SUA, care fac legătura cu Marea Mediterană, Oceanul Pacific și Oceanul Indian”, se arată într-un comunicat al US Navy.

Exercițiul anual a fost realizat cu un sistem de rachete Griffin (GMS) îmbunătățit pentru a testa interoperabilitatea navelor, angajarea tacticii armelor și capabilitățile  sistemului.

„Acest sistem îmbunătățește sistemul de luptă pe 10 dintre navele noastre de patrulare și este gata să fie oferit partenerilor regionali pentru a putea să răspundă amenințărilor", a declarat viceamiralul Jim Malloy, comandant al Flotei a 5-a a US Navy.

La exercițiu participă navele de coastă Forward Deployment Forward (FDNF) USS Sirocco (PC 6), USS Tempest (PC 2), USS Squall (PC 7), USS Hurricane (PC 3), USS Whirlwind (PC 11) și navele de patrulare ale Gărzii de Coastă USCGC Adak (WPB-1333), USCGC Aquidneck (WPB-1309) și USCGC Baranof (WPB-1318).

 

Atacul în ”roi”

 

 

Noua versiune a rachetelor Griffin pentru nave a fost proiectată să găsească soluții pentru a învinge bărcile de atac rapid care hărțuiesc transportul maritim în mările și strâmtorile internaționale.

Potrivit CNBC, de ani buni, US Navy s-a plâns de bărcile de viteză iraniene care hărțuiau transportul maritim în Golful Persic. Aceste bărci de atac rapid sunt comandate adesea de Corpul Gărzii Revoluționare Iraniene.

Timp de zeci de ani, militarii iranieni respectând așa-numitele „tactici de roi”, desfășoară un număr mare de sisteme pe mare. "Ideea este de a copleși forțele americane, pe principiul că o singură albină nu este o problemă pentru o ființă umană, dar un roi s-ar putea dovedi letal", a mai spus viceamiralul.

Ar trebui amintit că exercițiul s-a desfășurat la scurt timp după ce douăzeci de ambarcațiuni ale Gărzii Revoluționare Iraniene au „hărțuit” portavionul USS Abraham Lincoln în timpul trecerii sale prin strâmtoarea Hormuz.

 

 

Vezi și: Portavionul USS Abraham Lincoln, hărțuit în strâmtoarea Hormuz de nave ale Gărzii Revoluționare Iraniene 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel