Portavionul USS Abraham Lincoln, hărțuit în strâmtoarea Hormuz de nave ale Gărzii Revoluționare Iraniene

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția de știri a statului iranian a dat publicității imagini din satelit, în care arată că portavionul USS Abraham Lincoln (CVN 72) a tranzitat strâmtoarea Hormuz fiind escortat de nave mici ale Gărzii Revoluționare Iraniene, transmite defence blog.

Conform mass-media, un grup de 20 de nave mici ale Gărzii Revoluționare Iraniene a „hărțuit” grupul american format din portavionul USS Abraham Lincoln, crucișătorul cu rachete ghidate USS Leyte Gulf (CG 55) și distrugătorul cu rachete ghidate USS Farragut (DDG 99) în timpul tranzitării strâmtorii Hormuz.

De asemenea,  o parte din ambarcațiunile mici iraniene s-au apropiat la 400 de metri de navele americane.

(w670) 

Portavionul USS Abraham Lincoln, crucișătorul USS Leyte Gulf și distrugătorul USS Farragut sunt implementate în zona de operațiuni a Flotei a 5-a a SUA în sprijinul operațiunilor navale pentru a asigura stabilitatea și securitatea maritimă în Regiunea Centrală. Conform informațiilor publice portavionul USS Abraham Lincoln va fi înlocuit de portavionul USS Harry Truman.

Zona de responsabilitate se întinde pe aproximativ 2,5 milioane de kilometri pătrați și include Golful Persic, Golful Oman, Marea Roșie și unele părți ale Oceanului Indian. Perimetrul include trei puncte critice: Strâmtoarea Hormuz, Canalul Suez și Strâmtoarea Bab al Mandeb din vârful sudic al Yemenului.

Portavionul USS Abraham Lincoln a părăsit Norfolk, Virginia, în luna aprilie și a fost deviat către Orientul Mijlociu în luna mai, dar acesta a rămas în Marea Arabiei, evitând trecerea prin strâmtoarea Hormuz.

Tensiunile din Golf au crescut de la atacurile din această vară asupra petrolierelor, inclusiv în largul coastei Emiratelor Arabe Unite și un atac major asupra rafinăriilor din Arabia Saudită

Vezi și: O aeronavă iraniană P-3C Orion a zburat periculos în apropierea navelor de război ale US Navy

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel